SEGRE

PATRIMONI

La recuperació del call, al Centre Històric, a punt al setembre

La comissió municipal de patrimoni va visitar ahir el call.

La comissió municipal de patrimoni va visitar ahir el call.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les excavacions arqueològiques del call o cuirassa, l’antic barri jueu de Lleida, estan arribant a la recta final i la Paeria preveu tenir enllestides al setembre les passarel·les i plataformes des d’on es podran observar els vestigis, va indicar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa.

Integrants del consell municipal de patrimoni van visitar aquest dimecres la zona, en la qual els arqueòlegs treballen ara en la recuperació i reconstrucció de les restes d’una casa d’una família jueva rica que va ser incendiada pels cristians el 1391, on han trobat vestigis de murs i objectes únics (tela carbonitzada, per exemple) i, en un mes i mig, esperen haver deixat al descobert el paviment del pati. També han trobat restes de l’antic seminari (segle XVIII) i vestigis de l’època andalusina, entre altres troballes.

El projecte de recuperació del call, que ocupa 5.000 m², preveu una passarel·la des del carrer Sant Cristòfol des del qual es podran contemplar les restes arqueològiques i hi haurà plafons per ajudar a interpretar-les. Des del pàrquing del Seminari es podrà accedir a una passarel·la cap a l’ascensor de la Costa del Jan (que connecta amb l’Eix Comercial), amb un altre panell que mostrarà una reconstrucció de taller de pergamins de la qual es van trobar restes. També hi ha projectada una plaça central, al lloc on hi havia la plaça de la Cuirassa.

tracking