SEGRE

SEGURETAT DIA DE LES ESQUADRES

Emotiu homenatge dels Mossos als dos rurals assassinats a Aspa

Els familiars de Xavier Ribes i David Iglesias, grans protagonistes del Dia de les Esquadres || Dilluns declararan davant del jutge dos testimonis pel doble crim

Les esposes i els dos fills dels rurals assassinats Xavier Ribes i David Iglesias, ahir en l’acte d’homenatge a Barcelona.

Les esposes i els dos fills dels rurals assassinats Xavier Ribes i David Iglesias, ahir en l’acte d’homenatge a Barcelona.RUBÉN MORENO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van atorgar ahir la medalla d’or amb distintiu roig (una de les màximes condecoracions del cos) a títol pòstum a Xavier Ribes i David Iglesias, els dos agents rurals lleidatans assassinats en acte de servei per un caçador el mes de gener passat a Aspa.

Va ser durant l’acte central del Dia de les Esquadres que celebra el cos policial i que va tenir lloc a l’Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Les viudes i els fills dels agents van recollir la distinció en mans del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller d’Interior, Jordi Jané, davant d’un emotiu aplaudiment dels assistents.

Condecoren els mossos que el mes de maig passat van salvar un nen que s’ofegava a Aitona

D’altra banda, també van ser condecorats en el mateix acte els agents que el maig de l’any passat van salvar la vida a un nen de sis anys a Aitona després que caigués al riu Segre i fos arrossegat pel corrent.

El president de la Generalitat va afirmar que els Mossos d’Esquadra “sempre han estat i estan al servei del país, no al servei d’un govern sinó dels ciutadans”. Al seu torn, el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, va assegurar que el terrorisme jihadista és la principal amenaça a la seguretat pública i va certificar que la policia comprova i analitza qualsevol indici o sospita: “Res, absolutament res, queda en un calaix.”

Pel que fa al procés judicial per l’assassinat dels dos rurals, dilluns declararan un dels caçadors que ja va prestar declaració i un altre de nou, el nom del qual figurava en l’acreditació del vedat d’un dels companys de l’assassí confés. L’acusació particular, exercida per l’advocat Pau Simarro, vol comprovar si l’assassí estava sol o acompanyat quan va disparar contra els rurals.

tracking