SEGRE

EDUCACIÓ INNOVACIÓ

“Falta capacitat d’esforç en els alumnes i professors amb passió”

David Calle, docent que triomfa a les xarxes amb els seus vídeos formatius, explica la seua experiència || Creu que el sistema educatiu “no s’ha adaptat a la societat”

David Calle, assegut, envoltat per part dels professors del centre Ilerna Online.

David Calle, assegut, envoltat per part dels professors del centre Ilerna Online.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Així mateix, 416 persones (425 el 2016) s’han matriculat a les proves de majors de 45 anys, que consten de tres exàmens comuns, a banda d’una entrevista personal. Els resultats de les proves es publicaran el dia 23 de maig i els interessats podran descarregar-se el certificat on-line.

?

Opina que “sobra sobreprotecció dels pares” i veu molts professors “desmotivats”

lleida

Explicar el funcionament d’una palanca de primer grau en un vídeo amb imatges de com els orcos van poder obrir les portes de Mordor a El Senyor dels Anells. El professor madrileny David Calle ensenya d’aquesta manera conceptes de matemàtiques, física, química i tecnologia a alumnes de Secundària a través del seu portal www.unicoos.com i gràcies a la seua capacitat de connectar amb els joves va aconseguir ser el primer docent espanyol a ser entre els deu nominats al Global Teacher Prize, el Nobel dels professors. A YouTube triomfa amb més de 850.000 seguidors i els seus vídeos són vistos per milions d’estudiants, amb qui també interactua resolent els seus dubtes. Amb vint anys d’experiència com a professor d’acadèmia, va fer el salt a la docència a través de les xarxes i ahir va compartir la seua experiència amb els professors del centre Ilerna Online, que compta amb 3.600 alumnes.

Calle considera que actualment “sobra sobreprotecció per part dels pares i falta passió per part dels professors, que estan desmotivats perquè veuen que molts alumnes passen de tot”. Opina que “el sistema educatiu no s’ha adaptat a la societat en la qual viuen els xavals, i aquests tenen menys capacitat d’esforç, encara que tenen altres capacitats com més habilitats socials”. “Han nascut amb un ordinador i una tablet i podrien fer filigranes, però han perdut capacitat de treball. Són molt impacients i no toleren la frustració. Estan acostumats a rebre-ho tot molt ràpid i no a treballar dur. Jo en els vídeos faig coaching i els animo. Amb ells cal ser ferm, però afectuós”, relata, i apunta que “qualsevol pot fer vídeos com els meus, sempre que li posin passió”.

La seua intenció és ampliar l’oferta de la plataforma a vídeos de biologia i estadística, entre altres matèries, i oferir també continguts per a Primària i universitaris. Preveu, a més, “crear una solució perquè professors puguin recomanar vídeos als seus alumnes”, com a complement a les classes.

A més, responsables de cicles van indicar que cada vegada és més comú que els estudiants que finalitzen un cicle de grau mitjà s’inscriguin després a un grau superior, per tal d’ampliar la formació.

David Calle, assegut, envoltat per part dels professors del centre Ilerna Online.

David Calle, assegut, envoltat per part dels professors del centre Ilerna Online.LLEONARD DELSHAMS

tracking