SEGRE

COMERÇ EQUIPAMENTS

Un mercat que s’esllangueix

Dotze de les trenta parades del mercat de Fleming estan tancades i els comerciants demanen dinamitzar-lo i millores || Sondeig de la Paeria per conèixer les propostes

Vista del passadís central de Fleming, una de les zones on hi ha menys parades tancades.

Vista del passadís central de Fleming, una de les zones on hi ha menys parades tancades.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dotze de les trenta parades del mercat municipal de Ronda-Fleming estan tancades i els paradistes reclamen mesures per dinamitzar l’equipament i atreure més clientela, sobretot jove, així com millores a l’equipament. “Les instal·lacions del mercat estan deteriorades, fa temps que demanem a l’ajuntament canviar el paviment, millorar la climatització i acabar d’una vegada amb els problemes de les goteres, que només van reparar parcialment. No podem permetre que es deixi morir al mercat”, explica Teo Comabella, president dels paradistes. També indica que estan pendents de negociar les condicions de la concessió de les parades, la vigència dels quals acaba el 2020, però que de moment no “ens han dit res, ens sentim una mica abandonats”, subratlla.

Els paradistes reclamen negociar ja les condicions de la concessió, que acaba l’any 2020

Una opinió que també comparteix una propietària d’una parada de carn, que assenyala que “fa dos setmanes vaig demanar canviar el tendal que cobreix les claraboies del sostre per un de més gruixut, com cada estiu, i de moment no ho han fet. Afecta la conservació dels productes de la nevera”, afegeix.

Per la seua part, Rafael Peris, tinent d’alcalde de Comerç, va explicar que han passat enquestes als paradistes per conèixer-ne les propostes per dinamitzar el mercat, que els tècnics avaluaran. “Esperem les respostes per conèixer les seues propostes. També volem saber la seua opinió sobre quin tipus d’operadors voldrien que s’hi instal·lessin”, va explicar. En aquest sentit, els comerciants són partidaris d’habilitar un supermercat petit demolint les parades de la part posterior que són buides o de diversificar l’oferta amb la instal·lació d’alguna botiga de roba al recinte. “En mercats d’altres ciutats les parades buides estan a la vista i estan arreglats, veure tantes persianes abaixades denota deixadesa”, apunta una altra paradista. Respecte a l’edifici, Peris va indicar que “estructuralment és impecable, no té cap problema”.

Val a recordar que el mercat municipal de Balàfia segueix sota mínims, amb molt poques parades i a l’espera d’una remodelació integral promesa per l’ajuntament.

tracking