SEGRE

EDUCACIÓ OCUPACIÓ

Cicles de FP de la branca industrial tenen més ofertes de feina d’empreses que titulats

La fira de promoció de la Formació Professional tanca amb 16.000 visitants, mil més que l’any passat

Joves visitants de la fira de l’FP observant un dels estands.

Joves visitants de la fira de l’FP observant un dels estands.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Formació Professional de la branca industrial té més ofertes de feina que titulats disponibles per cobrir-les. Així ho van assegurar responsables de cicles d’aquest àmbit presents a la fira de l’FP, que ahir va tancar després d’haver rebut 16.000 visitants, mil més que l’any passat, segons l’alcalde i president de Fira de Lleida, Àngel Ros. Actualment la inserció laboral d’aquests estudis voreja el cent per cent, van assegurar els docents, i van remarcar que si tinguessin més estudiants també trobarien feina. “Passa en totes les especialitats industrials”, van indicar, com fabricació mecànica, manteniment de fred i calor o indústries alimentàries. De fet, el delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va subratllar que repunta l’interès per cicles d’aquesta branca perquè amb la millora econòmica hi ha més demanda de tècnics qualificats.

Així mateix, cicles de FP relacionats amb la salut com el d’emergències sanitàries també tenen una inserció gairebé plena i en els de serveis socioculturals i a la comunitat molts alumnes combinen els estudis amb feines de mitja jornada o de cap de setmana. Per la seua part, en els d’imatge i so molts titulats opten per crear la seua pròpia empresa, van indicar responsables dels cicles.

La via principal per trobar feina a l’FP són les pràctiques, de manera que Ensenyament vol transformar el màxim de cicles al sistema dual, va afirmar Cullerés, en els quals els alumnes reben part de la formació a les empreses.

Per la seua part, Ros va anunciar que la Paeria augmentarà de 50 a 75 el nombre d’alumnes de FP que acull en pràctiques. Actualment hi ha estudiants en escoles bressol i l’àrea d’informàtica i telecomunicacions, i s’ampliarà als àmbits de la delineació, sociocultural i assistencial. A més, el tinent d’alcalde Rafel Peris va incidir que la fira inclou també el sector de l’ocupació, a més del de la formació, i va destacar que durant el certamen el servei d’intermediació laboral de l’Institut Municipal d’Ocupació va organitzar una dotzena d’activitats en què van participar més de tres-centes persones. Va matisar també que molts dels llocs de treball que gestiona l’IMO van lligats als sectors de la mecànica, la indústria i la tecnologia.

Premis Recerca Jove per a nou alumnes i dos instituts lleidatansNou alumnes i dos instituts de Lleida han estat distingits amb els Premis Recerca Jove pels seus treballs científics. Els estudiants distingits són Júlia Calvet, Ester Gil i Clàudia Pubill (les tres de l’institut Guindàvols), Ferran Capell (Claver), Ferran Prats (Josep Vallverdú de les Borges), Pau Jovell (els Planells d’Artesa de Segre), Arnau Creus (Antoni Torroja de Cervera), Irene Puigtió (Manuel de Pedrolo de Tàrrega) i Marcel Jané (Arrels II de Solsona). Els instituts premiats són Els Planells i Manuel de Pedrolo.

Joves visitants de la fira de l’FP observant un dels estands.

Joves visitants de la fira de l’FP observant un dels estands.AMADO FORROLLA

tracking