SEGRE

INTERIOR SEGURETAT

“Vam entrar a la casa quan hi havia molt fum i vam treure la família”

Felicitació per a l’ARRO dels Mossos d’Esquadra per la seua actuació en un incendi a Gualda el juny passat || Van desallotjar una quinzena de persones en total

Salva i David, agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos a la comissaria de Lleida.

Salva i David, agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos a la comissaria de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida celebrarà demà el Dia de les Esquadres en un acte a la Seu Vella que servirà d’homenatge a aquells agents les actuacions policials dels quals van destacar l’any passat pel seu valor i importància per a la ciutadania. En una d’aquestes actuacions va participar una unitat de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra de Lleida en la qual van salvar una família d’un incendi a Gualda. David i Salva són dos dels vuit agents que rebran una felicitació per aquesta actuació demà.

Va ser el 18 de juny cap a les dos del migdia quan la unitat estava de servei ordinari. “Ens n’anàvem a dinar i en aquell moment vam veure una columna de fum molt important. Vam anar cap allà a veure si podíem ajudar”, explica el Salva. Una vegada van ser al lloc de l’incendi, van veure una dotació dels Bombers, que els va demanar ajuda per evacuar les cases properes a les flames. “Vam anar torre per torre perquè la gent sortís. Però a l’arribar a una de les finques vam veure que hi havia un home remullant les flames que ja arribaven al seu jardí amb una mànega. Vam entrar per evacuar la família”, expliquen.

A la casa hi havia nens i també una dona d’edat avançada amb mobilitat reduïda. “Vam entrar a la casa quan hi havia molt de fum, ens era difícil orientar-nos i en vam treure els inquilins com vam poder”, relata un dels agents. Quan creien que eren tots fora, van sentir els crits d’un dels seus companys, que s’havia quedat dins de la casa. “Vam anar tots a buscar-lo. No t’ho penses, però costa tornar a un lloc del qual n’has sortit pels pèls. Però si un es queda enrere, ningú se’n va”, afirmen. A l’interior d’aquesta casa hi havia cinc persones, però els agents van ajudar aquell dia a desallotjar una quinzena de veïns assetjats pel foc. “Te la jugues, però no t’ho penses perquè ho has de fer”, asseguren.

No és la primera felicitació que reben aquests agents, encara que confessen que recorden amb emoció la primera vegada, i la resta les normalitzen a la seua feina. La unitat de l’ARRO de Lleida rebrà demà més felicitacions, entre les quals per la seua actuació en la detenció de tres atracadors armats amb escopetes a Artesa de Lleida.

tracking