SEGRE

TRIBUNALS

Dos anys de presó per abusar d'una jove i intentar-ho amb una nena

L’Audiència de Lleida li aplica l’atenuant d’alteració psicològica i rebaixa a coaccions l’assalt a la menor || La Fiscalia va sol·licitar una condemna de sis anys

El condemnat, durant el judici celebrat el passat 22 de març a l’Audiència Provincial de Lleida.

El condemnat, durant el judici celebrat el passat 22 de març a l’Audiència Provincial de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys de presó un veí de la capital per haver agredit sexualment una dona i intentar-ho amb una nena de 14 anys el juliol del 2015 a Balàfia i Cappont. La sala considera provat que l’acusat patia una alteració psicològica en el moment dels fets, per la qual cosa li aplica l’atenuant sol·licitat per la defensa. El condemnat va ser jutjat el passat 22 de març i la Fiscalia sol·licitava que se li imposés una condemna de nou anys de presó per un delicte d’agressió sexual i un altre d’abús sexual a una menor de 16 anys, petició que va rebaixar a sis anys de presó després de finalitzar la vista oral.

Finalment, l’Audiència li imposa una pena d’un any i mig de presó per haver agredit sexualment una jove de 21 anys la nit del 5 de juliol del 2015. En el moment dels fets, la víctima estava asseguda al costat d’una amiga quan se’ls va atansar l’acusat i les va perseguir. L’home, d’origen xinès, va aconseguir atrapar la jove, que va fer caure sobre un banc i li va fer tocaments per sota de la roba. Quan aquest intentava abaixar-se la bragueta, la noia va aconseguir fugir i demanar ajuda. L’endemà, l’agressor es va abraonar sobre una menor que estava asseguda a la plaça Blas Infante de Cappont. La va agafar per darrere i li va tapar la cara mentre intentava aixecar-la per emportar-se-la. Els crits de la menor van alertar un grup de treballadors d’un supermercat, que van auxiliar la víctima, mentre que l’acusat va ser arrestat per un mosso fora de servei que era a la zona.

Tanmateix, l’Audiència considera que l’assalt a la menor no va ser un abús sexual en grau de temptativa, ja que considera que no hi ha proves suficients que l’acusat intentés emportar-se la menor per agredir-la sexualment com havia fet el dia anterior amb l’altra jove. Així mateix, assenyala que la menor no va patir tocaments i que l’acusat no li va dir ni una paraula. Per aquesta raó, el considera culpable d’un delicte de coaccions, per la qual cosa li imposa una pena de presó de sis mesos. El condemnat, actualment intern a la Model, no podrà atansar-se a les víctimes entre un any i mig i tres anys i també haurà de complir tres anys de llibertat vigilada.

tracking