SEGRE

MOBILITAT

Multat un pare per deixar creuar els seus fills en roig, fet que ell nega

Sanció de 200 € que recorrerà, ja que afirma que van començar a passar en verd || La Urbana diu que l’home era en un cotxe i ell assegura no tenir-ne cap

Wang amb els seus tres fills, ahir a la tarda al pas zebra de rambla d’Aragó on va ser multat.

Wang amb els seus tres fills, ahir a la tarda al pas zebra de rambla d’Aragó on va ser multat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un pare de tres nens de 7, 6 i 4 anys preveu recórrer davant de la Paeria una multa de la Guàrdia Urbana de 200 euros per “deixar-los creuar el pas zebra en roig”. Així ho recull el butlletí de la sanció, però l’afectat, Zhong Jie Wang, assegura que quan els seus fills van començar a travessar el pas de vianants de rambla d’Aragó a l’altura del col·legi Santa Anna, on van a classe, “el semàfor estava en verd i es van posar a córrer quan la llum verda va començar a ser intermitent, abans de passar a roig”.

Els fets van tenir lloc el passat 7 d’abril cap a les 9 del matí, i Wang subratlla que és habitual l’atrafegament d’escolars creuant ràpid el pas de vianants coincidint amb les hores d’entrada i sortida de les classes, i considera “injusta i desproporcionada” la multa. “Moltíssims nens creuen sense anar agafats de la mà dels pares o avis, però això no significa que no els vigilem. Els estic controlant en tot moment, vaig intentar explicar-ho a l’agent però no va servir de res. De vegades creuo amb ells i altres vegades no, però els controlo sempre”, explica.

Fonts de la Urbana van indicar que les multes per creuar en roig són “residuals” i que únicament s’imposen quan l’infractor falta al respecte de l’agent que l’adverteix que està incomplint la normativa. Segons la versió policial, el pare va aparcar un cotxe a l’altre costat de rambla d’Aragó i va deixar que els dos fills més petits creuessin sols el pas zebra quan el semàfor estava en roig. Segons aquesta versió, l’agent que controlava el trànsit davant del col·legi Santa Anna va haver de fer sonar el xiulet amb força perquè un cotxe que venia de Canonge Brugulat no atropellés un dels nens. Tot seguit, els va preguntar qui era el seu pare i, a l’advertir-lo de la infracció, aquest li hauria faltat al respecte, per la qual cosa va decidir multar-lo. Tanmateix, l’afectat nega en rotund que fos en un cotxe perquè no en té cap i assegura que ell o la seua dona sempre acompanyen els nens a peu.

El termini per abonar la multa voluntàriament de 200 euros amb un descompte del 50% acaba el dia 28 i si no s’abona (Wang es manté ferm a no pagar-la), llavors ja no hi ha rebaixa.

tracking