SEGRE

EQUIPAMENTS

La Paeria exigeix ara a les discoteques The Hill i Biloba tenir plans de seguretat validats

Com a requisit per obrir aquesta temporada, que tenen previst iniciar a primers de maig || Tant Generalitat com ajuntament es neguen a donar-los el vistiplau al considerar que no els competeix

La discoteca The Hill va obrir el juny de l’any passat.

La discoteca The Hill va obrir el juny de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria va enviar aquest dimarts sengles requeriments a les empreses propietàries de les dos macrodiscoteques d’estiu de Lleida, The Hill a Gardeny i Biloba al polígon Neoparc, en els quals, entre altres aspectes, se’ls exigeix com a requisit per obrir aquesta temporada que presentin “l’acreditació de tenir el pla d’autoprotecció homologat per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya”.

Totes dos tenen redactats aquests plans i aplicades les mesures que preveu, però no han aconseguit validar-ho perquè les administracions no es posen d’acord sobre a qui correspon fer-ho. L’ajuntament afirma que és competència de la Generalitat, mentre que aquesta assegura que correspon fer-ho al consistori. Les dos discoteques tenen previst obrir d’aquí a uns dies, a començaments de maig, però ara mateix no podrien fer-ho per la falta d’aquesta firma, com a conseqüència dels desacords entre administracions.

Paral·lelament, van explicar fonts municipals, la Paeria també enviarà una carta a la Direcció General de Protecció Civil per instar-la que expliqui per escrit quina és la seua posició davant del “conflicte negatiu de competències” sobre quina administració s’ha d’encarregar d’homologar el pla. En funció de la resposta que obtingui i de les al·legacions que puguin presentar les empreses, es prendrà una decisió sobre el procediment a seguir.

En el cas de The Hill, que és una concessió municipal, els responsables destaquen que el plec de condicions que la regulen explicita que la validació del pla d’autoprotecció correspon als serveis municipals de Protecció Civil, que sí que van donar el vistiplau al pla de la Larida, la seua predecessora. Van afegir que respondran al requeriment de la Paeria amb els seus arguments legals i que preveuen obrir el mateix dia 1 de maig a mitjanit amb una festa de preobertura, ja que la seua llicència no està condicionada a la validació d’aquest pla de seguretat.

Per la seua part, un portaveu de la discoteca Biloba va assenyalar que els seus tècnics estudiaran el requeriment municipal i hi presentaran les al·legacions corresponents, però confien igualment a poder obrir amb normalitat a començaments de maig. Aquest recinte té un altre conflicte obert amb la Generalitat, que ha presentat un contenciós administratiu contra la discoteca, al considerar que la seua proximitat amb els dipòsits de combustible de la CLH infringeix la normativa.

Les claus

  • The Hill. És una concessió municipal al turó de Gardeny, a la mateixa ubicació que abans ocupava la Larida. Es va posar en marxa el juny de l’any passat, més d’un any més tard del previst, a causa dels retards en el concurs d’adjudicació i la paperassa necessària per a la llicència.
  • Instal·lacions. Té un aforament màxim de 4.892 persones i disposa de quatre pistes amb ambients diferents i dos àrees de restauració i cafeteria. Té previst obrir la mitjanit de l’1 de maig amb una festa de preobertura.

  • Biloba. Està situada en un terreny privat al polígon Neoparc, al costat de l’Ll-11, i es va posar en marxa també l’any passat, aproximadament un mes després que The Hill. La Generalitat qüestiona que la ubicació sigui legal per la proximitat amb els dipòsits de combustible de la CLH, per la qual cosa ha presentat un contenciós administratiu per demanar-ne la clausura.
  • Instal·lacions. Té una capacitat màxima per a 3.987 persones i el local destaca per la gran piscina habilitada a l’estil d’una discoteca eivissenca. 
La discoteca The Hill va obrir el juny de l’any passat.

La discoteca The Hill va obrir el juny de l’any passat.SEGRE

tracking