SEGRE

CONCESSIONS

La remunicipalització de la zona blava xoca amb el projecte de Pressupostos de l'Estat

Veta que l’administració assumeixi personal de concessions, cosa que segons Mínguez la faria quasi inviable

Aparcament de zona blava a l’avinguda Madrid.

Aparcament de zona blava a l’avinguda Madrid.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La remunicipalització dels serveis de la zona blava i la grua pot quedar definitivament en via morta si tira endavant el projecte de llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a aquest any, que està pendent de debat a les Corts. I és que una de les seues disposicions estableix que els treballadors procedents d’empreses concessionàries no poden incorporar-se a l’administració com a empleats públics, la qual cosa exclouria el seu pas a l’ajuntament. A més, indica que si per algun motiu excepcional fossin integrats a una societat mercantil pública, no podrien comportar un augment de plantilla de l’administració, sinó que s’haurien de computar dins les vacants que la normativa permeti cobrir.

En aquest sentit, la disposició addicional vint-i-setena assenyala literalment que les administracions públiques “no podran considerar com a empleats públics ni podran incorporar en l’esmentada condició en una administració pública o en una entitat de dret públic els treballadors dels contractistes de concessions d’obres o de serveis públics o de qualsevol altre contracte adjudicat per les administracions públiques [...] quan els contractes s’extingeixin pel seu compliment, per resolució, inclòs el rescat”, o per altres motius. A més a més, afegeix que si “excepcionalment” aquests treballadors s’incorporessin a societats mercantils públiques, “es comptabilitzaran com a personal de nou ingrés del còmput de la taxa de reposició d’efectius, quedant subjecte als límits i requisits establerts en la llei de Pressupostos Generals de l’Estat”.

ERC reclama que la Paeria assumeixi el servei, però el PSC diu que han de complir la normativa estatal

La remunicipalització de la zona blava va ser pactada per l’equip de govern del PSC i el grup d’ERC en l’acord al qual van arribar per aprovar el pressupost de la Paeria de l’exercici 2016, però encara no s’ha fet cap pas efectiu per materialitzar-la. La vigència de la concessió a l’empresa Eyssa va finalitzar l’any passat, però s’ha anat prorrogant provisionalment. El PSC va apostar inicialment perquè fos l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) la que assumís el servei, mentre que ERC defensa que passi directament a l’ajuntament, que hauria d’incorporar també els seus seixanta empleats.

Esquerra presenta una moció al ple de divendres reclamant que la Paeria assumeixi aquest servei. Sobre aquesta qüestió, la primera tinent d’alcalde, Montse Mínguez, va assenyalar que si els Pressupostos Generals de l’Estat són aprovats amb aquesta disposició, serà més que difícil que la remunicipalització del servei sigui viable. “No som un ens independent, estem subjectes a la normativa de la Generalitat i de l’Estat”, va destacar.

A més, va manifestar que el fet que ERC vulgui que sigui directament l’ajuntament qui gestioni la zona blava complica encara molt més aquest procés que si l’alternativa fos traspassar-lo a l’EMU, tal com va plantejar en el seu dia l’equip de govern de la Paeria.

tracking