SEGRE

MEDI AMBIENT

Millora de les àrees de recollida selectiva en quatre partides de l'Horta

Tres Pontets, Grealó, Caparrella i Rufea

Larrosa va visitar les obres d’adequació de l’àrea dels Tres Pontets.

Larrosa va visitar les obres d’adequació de l’àrea dels Tres Pontets.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria habilita àrees de recollida de residus a l’Horta, que consisteixen en la construcció d’unes estructures de fusta que amagaran els contenidors d’escombraries i contribuiran a l’“embelliment” del paisatge, segons va indicar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa. aquest dimecres va visitar les obres d’una d’aquestes àrees a la zona coneguda com els Tres Pontets, al camí de la Mariola, on també estan plantant una cinquantena de tamarindes procedents del viver de Rufea.

El consistori treballa també en unes altres tres àrees a les partides de Grealó-Quatre Pilans, Caparrella i Rufea, i totes estaran a punt la setmana que ve. Larrosa va assegurar que amb aquesta actuació esperen “avançar en la recollida selectiva de residus” a l’Horta i confien que “ordenar” aquests espais contribueixi a evitar l’incivisme de les persones que tiren residus fora dels contenidors. En aquest sentit, va remarcar que “no abaixarem la guàrdia amb l’incivisme vinculat a la gestió dels residus”, i va recordar que aquest dimecres va entrar en vigor la nova ordenança municipal de neteja viària i gestió de residus que preveu, en cas d’incompliment, sancions vinculades a la capacitat econòmica de l’infractor.

En vigor l’ordenança que endureix les sancions per incivisme vinculat a la gestió de residus

L’ordenança determina multes lleus de 120 a 3.000 euros, greus de fins a 30.000 i molt greus (que inclouen la reincidència) de més de 30.000 euros. Així mateix, en algunes zones de l’Horta que habitualment es converteixen en abocadors il·legals, l’ajuntament va instal·lar càmeres com a prova pilot per caçar els infractors i ara les estendrà de manera general “a espais crítics”, segons va anunciar el tinent d’alcalde. No obstant, el regidor no va precisar el lloc on les instal·laran per evitar vandalisme.

tracking