SEGRE

TRIBUNALS

Declara que es prostituïa a Lleida coaccionada per integrants d'una xarxa

Policies van veure com portaven noies a hotels

El judici se celebra a l’Audiència Provincial de Lleida.

El judici se celebra a l’Audiència Provincial de Lleida.A.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida va acollir aquest dijous la segona sessió del judici contra els sis veïns de la capital del Segrià acusats de formar part d’una organització criminal que suposadament portava dones de Nigèria a la ciutat i les obligava a prostituir-se. Precisament aquest dijous va declarar una de les suposades víctimes, que ho va fer en qualitat de testimoni protegida i va assegurar que “estava espantada i els tenia por”. La jove, segons Fiscalia i la Policia Nacional, va ser captada a Nigèria i, posteriorment, traslladada per la xarxa a Nàpols (Itàlia) i Nimes (França) per exercir la prostitució. Els investigadors, gràcies a les escoltes telefòniques, van saber de la seua arribada a Lleida, quan va poder ser rescatada i es va practicar la detenció dels sis processats, tres homes i tres dones, cinc d’ells de nacionalitat nigeriana i un ghanesa, dels quals un s’enfronta a una condemna de 24 anys de presó i la resta, a 12 anys.

Els sis acusats s’enfronten a penes de presó que van dels 12 als 24 anys

La Unitat Contra Xarxes d’Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (UCRIF) de la Policia Nacional seguia des de feia diversos mesos els suposats integrants de la xarxa. Agents de Lleida que van participar en l’operatiu van explicar que a alguns dels processats els van fer seguiments i van comprovar que en una ocasió van portar dos dones des de Figueres per emportar-se-les a un hotel de la ciutat perquè exercissin suposadament la prostitució. Una altra testimoni protegida que hi havia en la causa ja ha mort.

El judici continuarà el pròxim dilluns 8 de maig, quan està previst que es reprodueixin fragments de les escoltes telefòniques i que Fiscalia i les defenses emetin els seus informes de conclusions.

tracking