SEGRE

IMPOSTOS

La Paeria reclama a Hisenda gairebé un milió per la devolució de l'IVA

Inicia un litigi davant del Tribunal Econòmic Administratiu de l’Estat

Seu de l’àrea municipal d’Hisenda, a la plaça Sant Francesc.

Seu de l’àrea municipal d’Hisenda, a la plaça Sant Francesc.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida ha presentat una reclamació davant del ministeri d’Hisenda per import de 978.000 euros, relatius a una discrepància en la interpretació de la normativa de devolució de l’IVA. La liquidació qüestionada fa referència a l’exercici 2015. La Paeria va sol·licitar una devolució de prop de quatre milions d’euros per l’IVA que té dret a deduir-se, però Hisenda va considerar que la devolució que li correspon és molt menys, de poc més de tres milions.

Davant d’aquesta situació i la minva important que suposa aquesta reducció per a les arques municipals, l’ajuntament ha decidit presentar una reclamació judicial davant del Tribunal Econòmic Administratiu de l’Estat, que és la instància que dirimeix aquests litigis fiscals entre administracions, perquè decideixi sobre quins han de ser els criteris a aplicar. La Paeria ha contractat els serveis d’un advocat extern especialitzat en qüestions tributàries per tramitar aquesta reclamació, amb un cost de 15.000 euros. La regulació de les deduccions de l’IVA per als ajuntaments és complexa. La major part de les compres de béns i serveis que du a terme el consistori no tenen dret a devolució, ja que l’ajuntament és el consumidor final.

No obstant, els ajuntaments sí que tenen dret a deducció en el cas de quotes d’IVA per la compra de béns i serveis utilitzats per a activitats econòmiques subjectes a aquest impost. En aquests casos, la normativa preveu que els ajuntaments puguin aplicar la “regla de prorrata” i deduir-se un percentatge de l’IVA suportat a compte d’aquestes activitats amb dret a deducció. La Paeria també ingressa cada any una quantitat important per la participació en els impostos indirectes de l’Estat a compte de l’IVA (2,3 milions en el pressupost del 2017), però aquesta partida no té res a veure amb les deduccions pel que paga.

tracking