SEGRE

LLEIDA

Liciten a la fi el col·legi Pinyana de Balàfia després de 8 anys en mòduls

A concurs l’assistència per a la redacció del projecte i la direcció d’obra

Alumnes del col·legi Claver, practicant ahir càlcul amb àbac.

Alumnes del col·legi Claver, practicant ahir càlcul amb àbac.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha iniciat, a la fi, el procés de licitació per a la construcció del col·legi Pinyana, vuit anys després de la creació del centre educatiu en mòduls prefabricats. Aquesta escola acollirà els alumnes del centre Pinyana, que està instal·lat en barracons des del seu naixement el curs 2009-2010, i del col·legi Balàfia, l’edifici del qual és antic i està deteriorat. En concret, el Govern ha tret a concurs l’assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i executiu i també la posterior direcció d’obra per un import de 376.316 euros (sense IVA). El termini de presentació d’ofertes finalitza el pròxim 12 de juny i l’obertura de pliques està prevista per als dies 27 de juny i 27 de juliol. Una vegada adjudicat aquest contracte, Ensenyament haurà de licitar la construcció de l’edifici.

El president de l’associació de mares i pares de l’escola Pinyana, Ismael Alfaro, es va mostrar “molt content perquè per fi es materialitzin les primeres accions per a la construcció del centre”, i va instar que es compleixin els terminis anunciats pel departament. En aquest sentit, el director dels serveis territorials d’Ensenyament de la Generalitat, Miquel Àngel Cullerés, va dir durant l’última visita de la consellera a Lleida que aquest col·legi podria entrar en servei durant el curs 2019-2020.

El curs que ve acabarà sisè de Primària la primera promoció d’alumnes que va estrenar l’escola Pinyana i hauran estat tota l’educació Infantil i Primària en mòduls.

Campionat de càlcul amb àbac per a 300 alumnes Tres-cents nens de 5 a 13 anys participen aquesta setmana en el tercer campionat de càlcul amb àbac en una vintena de col·legis de Lleida, que organitza l’entitat Aloha Mental Arithmetic. Han d’efectuar setanta operacions matemàtiques en només cinc minuts utilitzant només un àbac o bé el càlcul mental. Entre aquestes, sumes i restes de fins a quatre xifres (per exemple, 1.322+5.165-2.473), arrels quadrades o multiplicacions. D’altra banda, els alumnes de quart de Primària del col·legi Països Catalans van guanyar el segon Premi Consum d’escriptura, edició de contes il·lustrats, dotat amb 2.000 euros, amb el conte Hamburgueses verdes de la iaia. Un altre conte titulat Creps solidaris i redactat pel mateix grup d’alumnes va quedar entre els deu primers d’un total de 456 participants.

tracking