SEGRE

TRIBUNALS SALUT PÚBLICA

A judici acusats de tràfic de drogues al Barri Antic

Els tres processats s’enfronten a penes d’entre tres i cinc anys de presó || Els van trobar cocaïna, haixix i marihuana

Imatge de la detenció d’un dels acusats.

Imatge de la detenció d’un dels acusats.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida jutjarà dimecres vinent tres veïns de la capital del Segrià, de 47, 28 i 22 anys, que van ser detinguts el 20 d’abril de l’any passat acusats de traficar amb droga al Barri Antic. La Fiscalia sol·licita per a dos d’ells, que estan empresonats preventivament al Centre Penitenciari de Ponent, sengles condemnes de cinc anys de presó i multes de 10.000 euros. Per al tercer processat, el Ministeri Públic sol·licita una pena tres anys de presó i una multa de 250 euros.

Els tres individus van ser detinguts en el marc d’una batuda conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, que feia mesos que sospitaven que s’estava traficant amb droga des d’un pis del carrer Boters. En l’escorcoll de l’habitatge, els investigadors van trobar 31 grams de cocaïna, 305 grams de marihuana, 88 grams d’haixix, 51 porros i tres bàscules de precisió. El valor de la droga, preparada ja per a la venda, era de 3.883 euros.

Fiscalia considera que els tres imputats es dedicaven al tràfic de drogues al detall al Barri Antic. En la investigació, segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, “després de la denúncia de veïns del nucli antic, es va tenir coneixement que els acusats, almenys des del gener del 2016, utilitzaven el domicili que compartien al carrer Boters per a la venda a la venda al detall de substàncies estupefaents (...) usant igualment un altre dels acusats per realitzar les transaccions als voltants de l’edifici”.

El modus operandi sempre era el mateix: els compradors s’atansaven a l’edifici, pujaven al primer pis i després d’un breu lapse de temps baixaven, segons Fiscalia, que afegeix que “aquesta mecànica va canviar després que els acusats detectessin la presència policial”. Pel que sembla, un dels acusats sortia al balcó per assegurar-se que no hi havia cap policia als voltants.

tracking