SEGRE

EDUCACIÓ NOU CURS

Uns 150 nens de P-3 no entren a l'escola que van triar en primera opció a la preinscripció

Alguns centres de Lleida continuen registrant ‘overbooking’ de sol·licituds mentre que en altres hi ha vacants || Ensenyament destaca que vora un 95% dels alumnes aconsegueix plaça al col·legi desitjat

Alumnes entrant al col·legi el primer dia de classe d’aquest curs.

Alumnes entrant al col·legi el primer dia de classe d’aquest curs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Al voltant de 150 nens no han obtingut plaça de P-3 al col·legi en primera opció per les seues famílies en la preinscripció. I és que a Lleida continua la dicotomia entre les escoles que tradicionalment tenen més demanda que oferta i les que acaben el període de preinscripció amb vacants a P-3, que reben després a alumnes de segones o terceres opcions o els que arriben fora de termini. Per exemple, a la capital hi ha overbooking de peticions en els centres Pràctiques I (en sobren una desena), Lestonnac (una quinzena), Enric Farreny (cinc), Frederic Godàs (set) i Joc de la Bola, i estan plens Escola Alba, Sant Jordi, Parc de l’Aigua, La Mitjana, Països Catalans i Episcopal, per exemple. A Mollerussa, El Carme i Les Arrels tenen més sol·licituds que places (78 per a 66 i 26 per a 22, respectivament) i el Pompeu Fabra gairebé omple, informa Joan Gómez. A l’Urgell, l’única escola amb més preinscripcions que places disponibles és la Jacint Verdaguer de Tàrrega (65 peticions per a 50 places), mentre que a la Maria-Mercè Marçal queden sis vacants i a l’Àngel Guimerà, algunes més, informa Segre Tàrrega. A la Seu d’Urgell, el col·legi Albert Vives té excés de demanda, amb 32 sol·licituds per a 25 places, informa Cynthia Sans.

Ensenyament va suprimir un grup en aquest centre i el va passar al Pau Claris, que no ha omplert. En tot cas, els 150 nens sense plaça de primera opció suposen només aproximadament un cinc per cent del total de preinscrits (el curs passat van ser gairebé 3.800). En aquest sentit, el director dels serveis territorials d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va subratllar que a Lleida un 94% o 95% dels alumnes entren en el centre escollit en primera opció i va remarcar que es tracta d’un percentatge molt elevat per a un servei públic. Va assenyalar que l’obligació del departament és presentar a les famílies una oferta pública de qualitat i va afegir que són els pares els que elegeixen. “Els serveis i la professionalitat són bons en tots els centres, i fins i tot alguns amb vacants tenen projectes educatius únics a Catalunya”, va incidir.

Cullerés assegura que tots els centres són de qualitat i que són els pares qui decideixen quin prefereixen

El delegat va dir que no està previst suprimir grups de P-3 i va avançar que, en canvi, en podrien augmentar algun, i també de P-4. No obstant, el procés de preinscripció no ha acabat. El sorteig del número de desempat està previst per dijous a la conselleria i fins al 2 de juny no es publicarà el llistat final d’admesos.

Obert el termini per sol·licitar beca menjador per al pròxim curs El termini per demanar beques de menjador per al pròxim curs 2017-2018 ja ha començat i finalitzarà el proper dia 12. En el cas del Segrià, els interessats han de presentar la seua sol·licitud i la documentació pertinent a les oficines del consell comarcal, al carrer Canyeret, entre les 8.00 i les 14.00 hores. Els centres educatius faciliten un codi específic per a cada alumne que s’ha d’incloure a la sol·licitud. En el cas dels de P-3, al no haver acabat encara el procés de preinscripció, no és necessari omplir la casella del codi, segons va confirmar el consell a la Federació d’Associacions d’Alumnes de Catalunya (Fapac). Ensenyament va anunciar que aquest cur s ha concedit un total de 101.205 ajudes per pagar el menjador en el conjunt de Catalunya, de les quals 5.037 corresponen a les comarques de Lleida. Tanmateix, només un 11% de els ajuts cobreixen el cent per cent del cost del menjador (586).

tracking