SEGRE

En funcionament les unitats hospitalàries del nou centre de salut mental de Lleida

Les instal·lacions de l'Hospital Sant Joan de Déu de Lleida.

Entra en funcionament l'hospital de salut mental i juvenil de LleidaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre aquest dimarts i dimecres entren en funcionament les unitats hospitalàries de salut mental (Subaguts, Alta Dependència Psiquiàtrica i Programa UAPE) al nou Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, fins ara ubicades al Centre Assistencial Sant Joan de Déu d'Almacelles.

El passat 3 d'abril ja va iniciar-se l'activitat a l'Hospital amb el trasllat del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) i de l'Hospital de Dia de Salut Mental Infantojuvenil (HDSMIJ).

Restarà pendent al nou centre el desplegament de més dotacions (increment de llits de salut mental d’adults i de places d’hospitalització de dia infantojuvenil) i la posada en funcionament del nou servei especialitzat de salut mental per a persones amb discapacitatintel·lectual, (SEMS-DI) que estan previstos pròximament, un cop acordat el seu finançament amb el CatSalut.

El nou Hospital Sant Joan de Déu de Lleida (av. Canadiense núm. 28 de Lleida) és un edifici de tipologia aïllada que consta de planta soterrani, planta baixa i tres plantes. A la planta baixa hi ha els serveis ambulatoris del CSMIJ i l'Hospital de Dia de Salut Mental Infantojuvenil; el SESM-DI, i una àrea docent. A la planta primera s'ubicaran dues unitats d’hospitalització; a la planta segona hi haurà dues unitats d’alta dependència psiquiàtrica i una altra àrea central de rehabilitació, i a la planta tercera hi haurà dues unitats que inicialment romandran tancades.

La superfície construïda total és de 12.019,50 metres quadrats.

tracking