SEGRE

EQUIPAMENTS

El Museu de la Ciència obrirà a finals de mes exposant el llegat Oró

Una primera fase, mentre que la resta de l’equipament es farà més endavant || També acollirà tallers d’entitats vinculades al clima i el medi ambient

Imatge de l’estat actual de les obres, amb la nova pèrgola metàl·lica al centre de la imatge.

Imatge de l’estat actual de les obres, amb la nova pèrgola metàl·lica al centre de la imatge.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va anunciar aquest dimarts que el Museu del Clima i de la Ciència de Gardeny començarà finalment a funcionar amb una primera fase a finals d’aquest mes de maig, al cap de nou anys de l’inici del projecte i després de diversos ajornaments en la posada en marxa. Ros va detallar que aquest espai comptarà amb l’exposició permanent del llegat del científic lleidatà Joan Oró, que estava emmagatzemat en caixes des del 1999. Va afegir que tindrà, a més, “activitat continuada”, gràcies als tallers que organitzaran entitats de “dinamització científica”, com Lleida Drone, i altres associacions del barri de la Mariola, en especial les escoles, per fer pedagogia sobre el clima a través de la Fundació Lleida 21.

L’arquitecte del projecte, Toni Gironès, va destacar que el projecte original ha anat evolucionant, de manera que “es dilueixen els límits entre l’espai edificat i l’espai públic exterior, que és el que realment interpreta el clima”. L’espai interior i exterior del museu ocuparà un total de 50.000 metres quadrats en el pendent entre el carrer Cardenal Cisneros i l’accés al turó de Gardeny, on hi havia l’antiga residència de suboficials. En funció de la disponibilitat pressupostària i la venda de solars per a inversions es completaran les següents fases de l’obra, va detallar Ros, que va admetre que la crisi ha demorat més del desitjat aquest projecte emblemàtic. Aquesta fase d’obres, adjudicada el 2015, inclou la millora dels accessos, tancar l’espai per al llegat Oró i una pèrgola enjardinada, que acollirà bona part de les activitats.

Imatge de l’estat actual de les obres, amb la nova pèrgola metàl·lica al centre de la imatge.

Imatge de l’estat actual de les obres, amb la nova pèrgola metàl·lica al centre de la imatge.ÒSCAR MIRÓN

tracking