SEGRE

Un cirurgià estètic indemnitzarà una dona a Lleida per seqüeles a la cara

Accepta el pagament de 19.400 euros a l’afectada i evita ser jutjat

Els fets seran jutjats a l’Audiència de Lleida.

Els fets seran jutjats a l’Audiència de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cirurgià estètic Ignacio Fernández Sanza indemnitzarà amb 19.400 euros la dona que el va denunciar per les seqüeles que va patir després de sotmetre’s a un retoc estètic. El facultatiu va evitar ser jutjat aquest dimarts al jutjat penal 3 de Lleida després que acusació i defensa arribessin a un acord, segons van informar fonts judicials. L’acusació particular sol· licitava inicialment una condemna de sis mesos de presó per un delicte de lesions per imprudència i dos anys d’inhabilitació. Fiscalia no acusava.

El jutjat d’Instrucció 1 va imputar el cirurgià després de rebre la denúncia. Els fets van ocórrer el maig del 2011, quan la víctima va acudir a una clínica de Lleida per sotmetre’s a una infiltració de Botox a l’entrecella. Tanmateix, segons la versió de la dona, el cirurgià també li va infiltrar als pòmuls una altra substància, denominada Macrolane, que està contraindicada en els tractaments estètics facials. Després d’això, la cara se li va inflamar i va haver de retirar-l’hi el producte, cosa que la va obligar a seguir un tractament i controls periòdics per les seqüeles que va patir, que van trigar uns 500 dies a guarir.

Precisament, la Fiscalia demana dos anys de presó i dos més d’inhabilitació per a aquest cirurgià i un company seu acusats d’un delicte de lesions per imprudència professional per una operació de cirurgia estètica que va deixar en coma una lleidatana durant vint dies i que la va obligar a estar dos mesos a l’UCI, fet que li va causar seqüeles. El Ministeri Públic considera provat que tant un com l’altre van cometre una negligència durant el preoperatori, l’operació i el postoperatori. L’acusació particular demana dos anys i tres mesos de presó i tres anys d’inhabilitació.

tracking