SEGRE

POLÍTICA

El Comú denuncia 460.000 € en despeses d'alcaldia sense fiscalització i Ros ho nega

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comú va afirmar ahir que alcaldia de la Paeria ha gastat 460.306 euros des del 2006 via avançament de caixa sense necessitat d’una aprovació prèvia pels òrgans d’intervenció, com 26 àpats que superen els 500 euros. Va remarcar que suposa més de 40.000 euros a l’any i va apuntar que en els dos últims anys, coincidint amb l’entrada de nous grups municipals, aquestes despeses s’han reduït des dels 53.446 € del 2014 a 24.835 l’any passat. “Ens havíem acostumat a una alegria a l’hora de pagar factures, àpats i viatges que no hauria de ser pròpia d’una administració pública”, van assenyalar els edils del Comú.

Van detallar despeses de 92.568 euros en restauració, 96.902 en gasolina, 2.533 en multes, 700 per a una fundació d’Israel que compra terres per a colons i despeses en joguets i hotels. El Comú va dir que el govern no els ha facilitat tota la informació, malgrat haver rebut l’empara de la comissió de garanties d’accés a la informació, i no descarten anar als tribunals per obtenir-la.

Per la seua part, l’alcalde Àngel Ros va negar que disposi d’una targeta de crèdit municipal, va considerar “indignes les acusacions del Comú” i va assegurar que “absolutament tots els avançaments de caixa han estat fiscalitzats per la intervenció”. Va destacar que alguns ja van ser investigats per Fiscalia “i va deixar clar que no hi havia res contra la legalitat”. Va detallar que les despeses d’hotels són de viatges de treball, que els àpats no corresponen tots a l’alcalde i va apuntar que continuarà comprant “joguets per als nens malalts de l’Arnau”. Va dir que “en dos anys, el Comú no ha presentat cap proposta constructiva, només s’ha dedicat a destruir”.

Els regidors del Comú

El Comú denuncia que la Paeria ha gastat 460.000 euros via bestreta de caixa des del 2006El Comú de Lleida

tracking