SEGRE

TRÀNSIT

Multat un conductor al dia per conduir ebri o drogat a Lleida ciutat

La Guàrdia Urbana ha denunciat 128 xòfers aquest any || Una quarantena acaba davant del jutge per un delicte de trànsit

Obres pont vell

Obres pont vellMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana ha denunciat aquest any una mitjana d’un conductor al dia per anar ebri o drogat al volant. Fins aquest dimecres, un total de 128 han estat multats per conduir sota l’efecte de l’alcohol o les drogues als carrers de la ciutat. Del centenar de xòfers que han estat interceptats per la Policia Local, una quarantena han acabat davant del jutge a l’infringir el Codi Penal, ja que la taxa d’alcoholèmia al volant es considera delicte quan sobrepassa els 0,60 mg/l en sang.

A més, alguns d’aquests conductors denunciats penalment també havien comès altres delictes al volant, com ser la causa d’un accident o no disposar del carnet en regla, ja sigui per la falta de punts, per no haver-lo obtingut mai o per tenir-lo retirat judicialment al ser reincident.

Un conductor i el copilot van ser detinguts per agredir dos urbans a Príncep de Viana al febrer

El cas més greu registrat fins aquestes altures de l’any va ser el passat 11 de febrer, quan un conductor de 34 anys i el copilot, de 26, van ser detinguts després d’agredir dos d’urbans al ser sorpresos circulant en direcció contrària al carrer Príncep de Viana. Els dos arrestats van fugir i quan els agents van poder donar-los l’alto, van agredir els urbans. A més, el conductor va donar positiu en alcoholèmia i no disposava del carnet de conduir ja que el tenia retirat judicialment. Les últimes denúncies per la via penal es van produir aquest dimarts. La primera, a les set de la tarda, a un conductor de 37 anys que portava el cotxe amb el carnet retirat, i la segona, ja a la matinada, a un jove per conduir ebri i sense carnet.

D’altra banda, 67 conductors més han estat multats per la via administrativa en els primers quatre mesos de l’any als carrers de Lleida, la majoria en controls disposats per les forces de seguretat en dies de festa, com Carnaval.

tracking