SEGRE

UNIVERSITAT

Un boicot de vuit estudiants obliga la UdL a suspendre un acte

La presentació d’un informe sobre universitat-empresa i la conferència del president de la Fundació Telefónica || ‘Bloquegen’ els ponents amb una pancarta

Els estudiants que van boicotejar l’acte, en el moment en què llegien un manifest.

Els estudiants que van boicotejar l’acte, en el moment en què llegien un manifest.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, va suspendre aquest dimecres la presentació de l’informe La relació de la Universitat de Lleida amb les empreses i la conferència del president de la Fundació Telefónica, Luis Solana, pel boicot de vuit estudiants. Aquests alumnes, parapetats darrere d’una pancarta amb el lema “Fora empreses privades de la universitat! No sou benvinguts!”, van bloquejar primer l’entrada del rector i els ponents al saló Víctor Siurana, però van accedir per una altra porta. El rector va afirmar que els va convidar a entrar a la sala a explicar la seua posició davant dels assistents (setanta empresaris). Els estudiants es van col·locar davant la taula per impedir el desenvolupament de l’acte cridant consignes i van llegir un manifest, després de la qual cosa Fernández els va comminar a sortir, però s’hi van negar i finalment va decidir suspendre l’acte per la seua “actitud antidemocràtica”. Fernández va afegir que tenia la intenció de negociar amb Solana ajuts per a joves enginyers.

La UdL aconsegueix gairebé 24 milions en deu anys gràcies a 2.339 contractes i serveis amb empreses

L’estudi detalla que la UdL ha obtingut prop de 24 milions gràcies a 2.339 contractes i serveis amb empreses entre el 2005 i el 2015. Quasi la meitat es concentren a les àrees d’administració pública, comerç a l’engròs, indústria de l’alimentació i investigació i desenvolupament. El 70% de contractes s’han firmat amb pimes. Un 17% d’empreses són lleidatanes; el 47%, de la resta de Catalunya; i el 31%, principalment de Madrid, Aragó i València. Un 5% són estrangeres. L’informe apunta que el 2015 la UdL va firmar convenis de pràctiques d’alumnes amb 344 empreses, un 79% pimes. Un 76% són de serveis; un 14%, de la indústria manufacturera; el 6%, del sector primari; el 3%, de la construcció; i l’1% restant, de subministraments. El 60% són lleidatanes i un 20% d’altres punts de Catalunya, i la resta, d’Aragó i Madrid.

tracking