SEGRE

JUSTÍCIA

Fiscalia obre diligències pel boicot a un acte a la UdL

Investiga els vuit joves per un presumpte delicte contra el dret de reunió || Demana un informe als Mossos d’Esquadra

Els estudiants que van boicotejar l’acte dimecres a la tarda.

Els estudiants que van boicotejar l’acte dimecres a la tarda.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia de Lleida ha obert diligències per investigar els vuit joves que dimecres a la tarda van boicotejar un acte públic al saló Víctor Siurana de la Universitat de Lleida (UdL), una actitud que va obligar el rector, Roberto Fernández, a suspendre’l. L’endemà, el Ministeri Públic va decidir obrir una investigació a aquests joves per un presumpte delicte contra el dret de reunió. Com va publicar aquest dijous SEGRE, la polèmica va sorgir quan aquests joves van irrompre a la presentació de l’informe La relació de la Universitat de Lleida amb les empreses i la conferència del president de la Fundació Telefónica, Luis Solana, a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida.

Els joves, amb una pancarta amb el lema “Fora empreses privades de la universitat! No sou benvinguts”, van bloquejar primer l’entrada del rector i dels ponents al saló Víctor Siurana, encara que aquests van accedir-hi per una altra porta. Fernández els va convidar a entrar a la sala per exposar la seua posició davant dels assistents a la jornada i els joves es van col·locar davant de la taula per impedir que es dugués a terme l’acte previst cridant consignes i llegint un manifest. En aquell moment, el rector els va convidar a sortir, però els joves s’hi van negar, la qual cosa va portar Fernández a suspendre l’acte davant de la seua “actitud antidemocràtica”.

Preveu penes d’entre tres mesos i tres anys de presó per impedir el dret de reunió

Després de conèixer els fets, la Fiscalia ha decidit actuar d’ofici i obrir diligències contra els joves per impedir un dret fonamental com el de reunió. Així mateix, el Ministeri Públic ha demanat un informe als Mossos d’Esquadra sobre els fets.

El Codi Penal estableix que les persones que impedeixin el legítim exercici de les llibertats de reunió o manifestació, o pertorbin greument el desenvolupament d’una reunió o manifestació lícita seran castigats amb la pena de presó de dos a tres anys si els fets es realitzen amb violència, i amb la pena de presó de tres a sis mesos o multa de sis a dotze mesos si es cometen mitjançant vies de fet o qualsevol altre procediment il·legítim.

tracking