SEGRE

Ros defensa que les gestions municipals són “impecables”

La Comissió de la Transparència ha tractat la renovació de la gespa del Camp d’Esports i el desenvolupament del solar annex de la Llotja

La Comissió de Transparència celebrada aquest divendres.

Ros defensa que les gestions municipals de la Paeria són “impecables i ajustades a llei”Òscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha intervingut aquest divendres en la Comissió de la Transparència a petició del grup municipal d’Esquerra Republicana, encapçalat per Carles Vega, que la presideix aquest semestre. Ros ha donat resposta a les qüestions que els membres de la Comissió han plantejat sobre la renovació de la gespa del Camp d’Esports i el desenvolupament del solar annex de la Llotja.

Àngel Ros ha afirmat que la reunió li ha permès deixar clar que “la gestió de la Paeria sobre aquests dos temes ha estat impecable administrativament, ajustada a llei” i ha garantit la renovació de la gespa natural del Camp d’Esports així com el desenvolupament del solar annex a la Llotja, amb la construcció dels dos edificis d’habitatges, procés que ja està en marxa.

“És bo per a la ciutat que el propietari del solar, el BBVA, construeixi els dos edificis prevists, amb tota la dinamització econòmica que generarà i els llocs de treball. Es calcula que seran entre 500 i 700 llocs directes i més de 2.000 indirectes. És una excel·lent solució d’aquest banc, propietari del solar”, ha defensat l’alcalde.

Així mateix, sobre la renovació de la gespa natural del Camp d’Esports, l’alcalde ha dit que al concurs que va portar a terme el Lleida Esportiu se li va donar total i absoluta publicitat i es van poder presentar totes les empreses interessades que, finalment, van ser dos.

Àngel Ros ha remarcat els entrebancs financers amb què s’ha desenvolupat aquest projecte, que són els que han endarrerit el procés i l’han fet aparèixer com una situació problemàtica que, no obstant a això, s’ha resolt amb la bona voluntat de l’empresa que va realitzar l’obra i la solució financera que ha aportat La Caixa.

De la seua banda, des del grup municipal del PEdCAT a l’ajuntament de Lleida diuen sentir-se decebuts amb l’actitud de l’equip de govern respecte a la venda del solar annex a la Llotja. Expliquen que se’ls ha ocultat informació i que desconeixien les converses amb el banc ara propietari del solar quan en el ple del mes de febrer es va preguntar explícitament per aquesta qüestió. La resta dels grups de l’oposició també consideren que no hi ha transparència en aquest sentit.

Sobre la gespa del Camp d’Esports, PP i Crida han denunciat falta de control i El Comú ha criticat el procés de licitació.

La Comissió també ha preguntat a l’alcalde si es va copiar el projecte de l’empresa Royal Verd per a la gespa i la resposta ha estat que una vegada ja era l'adjudicatària calia fer el projecte amb les característiques tècniques de la guanyadora.  Ros ha afirmat que és el tràmit correcte, ja que l’ajuntament s’ha de limitar a transformar l’oferta d’un plec de condicions en un projecte executiu bàsic perquè es tracta d’una instal·lació municipal, ha dit.

tracking