SEGRE

POLÍTICA AJUNTAMENT

Ros defensa la gestió del solar contigu a la Llotja i quatre grups l’acusen de mentir

Assegura que el projecte de les torres de pisos del BBVA dinamitzarà la ciutat i generarà ocupació || PDeCAT, ERC, Crida i Comú asseguren que els va enganyar quan va negar contactes amb aquesta entitat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La compareixença de l’alcalde, Àngel Ros, a la comissió municipal de Transparència es va convertir ahir en un nou enfrontament entre el govern i quatre grups de l’oposició (PDeCAT, ERC, Crida i Comú), amb acusacions creuades. L’alcalde va acudir, a petició del president de la comissió, el republicà Carles Vega, per donar explicacions sobre la gestió municipal del solar contigu a la Llotja, on el BBVA preveu construir dos grans torres de pisos. “He intentat deixar clar que és bo per a la ciutat que el propietari construeixi les dos torres de pisos. Són tres anys d’obres i de 500 a 700 llocs de treball directes, a més dels indirectes, i de la millora de l’entorn urbanístic”, va afirmar Ros, que va afegir que el projecte està pendent del vistiplau del Centre de Negocis i Convencions i de la llicència, que pot tardar sis mesos.

Toni Postius (PDeCAT) el va acusar d’“enganyar de forma clara i deliberada els regidors i membres del CNC” per haver “negat rotundament” que hi hagués contactes amb el BBVA quan l’oposició li exigia la reversió del solar al patrimoni municipal. “Al febrer jo i altres regidors li vam preguntar i ens va dir que no sabia res, quan ara reconeix que ja estaven en converses des del gener”, va afirmar. En la mateixa línia, el republicà Josep Maria Baiget va assegurar que “s’ha posat de manifest que se’ns va ocultar informació” i va criticar la “deslleialtat” cap a la resta de regidors. Pau Juvillà (Crida) va criticar que el CNC sigui un organisme “titella” i va assegurar que la Paeria actua en benefici d’empreses. “Va mentir en el ple i en el consell del CNC dient que no sabia res”, va afegir Sergi Talamonte (Comú). Ros va negar haver mentit en el ple i va indicar que només va dir que llavors no sabia si l’empresa presentaria un projecte per fer les obres. Ell i Postius van creuar acusacions a la tarda a les xarxes socials amb reproduccions parcials de l’acta del ple. “El que em sap més greu és comprovar que el senyor Postius l’últim que busca és el bé de la ciutat. Recórrer a acusacions personals per criticar projectes com el desenvolupament urbanístic del solar annex a la Llotja demostra que no té interès per millorar la ciutat”, va afirmar, i va considerar que en la seua intervenció a la comissió més que tensió va veure “agressió”. Per la seua part, Postius també va criticar que Ros assegurés ahir mateix que havia mantingut contactes amb la Sareb el 2016, quan la finca va ser retornada a Catalunya Banc el setembre del 2015, segons li va confirmar el Govern central en una resposta parlamentària al Congrés. La portaveu de Cs, Àngeles Ribes, va criticar que es converteixi la comissió en un òrgan judicial i va assenyalar que el govern va justificar la seua “discreció” sobre el projecte perquè alguns grups no respecten la confidencialitat dels assumptes municipals. Dolors López (Partit Popular) va assenyalar que han preguntat si els canvis al projecte de les torres seran substancials respecte al que es preveia.

Debat per la gespa del Camp d’EsportsL’altre assumpte que va tractar la comissió va ser la gestió de la contractació de la nova gespa del Camp d’Esports, que diversos grups veuen irregular. Ros va indicar que “les dificultats financeres són les que han retardat el procés i l’han fet semblar problemàtic”, però va indicar que es va poder resoldre i que el procediment s’ha “ajustat en tot moment a la legalitat”. Montse Mínguez va defensar a més que s’hagués copiat l’oferta guanyadora per fer el projecte executiu.

La reunió de Transparència va tenir lloc ahir a la Paeria amb la presència de l’alcalde i els altres grups.

La reunió de Transparència va tenir lloc ahir a la Paeria amb la presència de l’alcalde i els altres grups.ÒSCAR MIRÓN

tracking