SEGRE

SALUT FINANÇAMENT

Els CAP de Lleida tindran 840.000 € per cobrir baixes a partir de l'estiu

Després de les retallades del 2011, els ambulatoris no cobrien substitucions || Aquesta aportació i la de zones desfavorides agumenten el pressupost de Primària un 4%

El CAP Onze de Setembre es va estrenar el setembre de l’any 2016.

El CAP Onze de Setembre es va estrenar el setembre de l’any 2016.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els ambulatoris de Lleida que gestiona l’Institut Català de la Salut (ICS) disposaran a partir d’aquest estiu d’una aportació extra de 840.128 € destinada a cobrir les baixes del seu personal. Fonts de l’ICS van indicar que aquestes assignacions podran activar-se al juny, la qual cosa permetrà que puguin cobrir-se les substitucions del personal per les vacances d’estiu i les incapacitats temporals. Les mateixes fonts van destacar que es tracta d’una aposta per enfortir l’atenció primària i per començar a recuperar allò perdut amb la crisi.

En els últims anys, després de les retallades aplicades el 2011, pràcticament no es feien substitucions del personal i es confiava que els mateixos professionals fessin l’autocobertura dels llocs vacants. A la pràctica, això s’ha traduït en un augment de les llistes d’espera per visitar-se quan hi ha professionals de baixa, especialment durant les vacances. Les quantitats es distribueixen entre tots els ambulatoris de l’ICS segons el volum de població que atenen (vegeu el quadre).

Aquest augment de finançament se suma a uns altres 850.357 euros que Salut destinarà aquest any a millorar el finançament de dotze CAP de Lleida que es considera, segons un nou mètode d’avaluació, que estan situats en zones desfavorides. Es tracta d’un intent per reduir les desigualtats sanitàries i se centrarà en accions comunitàries per promoure la prevenció i les vacunes, per exemple. En total, l’aportació extra a l’atenció primària a Lleida és d’1,69 milions i suposa augmentar el seu pressupost un 4%.

tracking