SEGRE

Dos anys d'inhabilitació per a l'auxiliar de l'Arnau que va deixar en coma un pacient

També haurà de fer front a una multa de 2.700 euros, acusat dels delictes de lesions per imprudència i d’intrusisme

Façana principal de l’hospital Arnau de Vilanova.

Façana principal de l’hospital Arnau de Vilanova.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos anys d’inhabilitació i una multa de 2.700 euros pels delictes de lesions per imprudència i d’intrusisme. Aquest és l’acord al què han arribat les parts durant el judici al tècnic en cures auxiliars d’infermeria de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida acusat de provocar el coma a un pacient que estava ingressat en un box d'Urgències.

La fiscalia ha descartat acusar-lo d'un delicte de temptativa d'homicidi, tenint en compte que el pacient no va patir cap seqüela i que les substàncies administrades només són tòxiques en dosis superiors.

Els fets van tenir lloc el 3 de gener de 2016, quan, segons la fiscalia, l'auxiliar, que estava destinat a la cinquena planta de medicina interna, va baixar a Urgències a parlar amb uns companys. Un cop allà, abandonant qualsevol prudència professional i amb l'objectiu de relaxar un pacient, de 75 anys, que es queixava en un box, va injectar-li benzodiazepina, que afecta el sistema nerviós central . L'home va quedar profundament sedat, fins que una doctora va subministrar-li un medicament que va actuar d'antídot. La ràpida intervenció dels metges va evitar-li la mort i al cap d'uns dies es va recuperar. Després dels fets, l'auxiliar va ser suspès de feina i sou.

tracking