SEGRE

Condemnat a un any de presó el 'fals amic' de Lleida

L’Audiència ha demanat al Govern de l’Estat el indult de la meitat de la pena

L'acusat, el dia del judici a l'Audiència de Lleida.

Condemnat a un any de presó el 'fals amic' de LleidaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a un any de presó i a una multa de 450 euros l’home de 38 anys conegut com a ‘fals amic’ per un delicte d’estafa. L’acusat també haurà d’indemnitzar una de les víctimes amb 350 euros.

Es dóna la circumstància que el mateix tribunal que l’ha condemnat ha demanat al Govern de l’Estat l’indult de la meitat de la pena per a l’acusat, en considerar que els fets jutjats són menors, malgrat que el codi penal castigui el delicte d’estafa amb un mínim d’un any de presó.

Els Mossos d’Esquadra van obrir 25 diligències contra el fals amic i li atribueixen moltes estafes més. La Fiscalia va sol·licitar una pena de dos i mig de presó per estafar una dona l’any passat fent-li creure que era un cosí seu i aconseguir que li donés 350 euros.

Durant el judici, l’acusat, R.A.S.C., de 38 anys, va admetre que es va trobar amb la víctima i que li va dir que havia d’anar a Barcelona per cuidar un familiar. Davant de les preguntes de la fiscal, l’acusat va acabar confessant que demana diners pel carrer fent creure a la gent que el coneixen i que ho fa pels seus fills.

tracking