SEGRE

SENTÈNCIA

Condemnat l'auxiliar de l'Arnau que va deixar en coma un pacient

Accepta dos anys d’inhabilitació i una multa de 2.700 € pels delictes d’intrusisme professional i lesions || Li va injectar un sedant “perquè volia alleujar el malalt”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat penal 2 de Lleida va condemnar aquest dilluns a dos anys d’inhabilitació professional i al pagament d’una multa de 2.700 euros I.G.E.I., l’auxiliar de l’hospital Arnau de Vilanova de 35 anys que va deixar en coma un pacient de 75 anys a qui va injectar benzodiazepina (una espècie de sedant) malgrat no estar-hi autoritzat. L’acusat va admetre ahir els fets i va acceptar la condemna, després de l’acord al qual van arribar Fiscalia, acusació particular i defensa, com a autor d’un delicte d’intrusisme professional i un altre de lesions per imprudència greu.

“Vaig prendre la decisió equivocada. Volia fer un bé i no sabia l’abast que podia tenir”, va assegurar l’acusat davant de la jutge. Va succeir el 3 de gener de l’any passat, quan l’acusat, que va ser suspès de sou i feina i no se li va renovar el contracte, exercia de tècnic de cures auxiliars d’infermeria i estava assignat a la cinquena planta de medicina interna. Va acudir al box on era el pacient, afectat per un quadre diarreic i artritis, i “pensant a relaxar-lo i amb abandó de total prudència professional, li va subministrar una benzodiazepina, possiblement Midazolan injectable a través del vial del sèrum intravenós”, segons l’escrit de Fiscalia.

La filla del pacient es va creuar amb ell quan abandonava el box i “li va dir que havia subministrat un sedant al seu pare per fer-li unes proves”, segons el Ministeri Públic. L’home va quedar profundament sedat i una metge de guàrdia, “al detectar el seu estat comatós, (...) va sospitar de la ingesta d’alguna benzodiazepina i li va subministrar un antídot Anexate, recuperant-se immediatament sense patir cap seqüela”, segons els fets provats. L’advocada del condemnat, Lorena Torres, de Prats Advocats, va explicar que “ell sempre ha mantingut que va voler ajudar per la sobrecàrrega de treball. Volia alleujar el pacient, que s’estava queixant, i va actuar. Està molt penedit i vol girar full”.

Fiscalia sol·licitava inicialment una condemna de sis mesos de presó i la inhabilitació per a la professió d’infermeria i tècnic auxiliar d’infermeria durant el temps de la condemna per un delicte de lesions, així com al pagament d’una multa de 4.800 euros per intrusisme. Arran de l’acord, van fixar una pena de dotze mesos de multa per intrusisme i uns altres sis pel de lesions, a raó de cinc euros per dia.

Les claus

  • L’Arnau de Vilanova el va denunciar. L’hospital Arnau de Vilanova va denunciar el cas davant dels Mossos, que van detenir l’auxiliar. Aquest va quedar en llibertat amb càrrecs sota fiança de 4.000 euros.
  • Inhabilitació. L’home ha estat inhabilitat dos anys per a la professió d’infermeria i tècnic auxiliar d’infermeria. A banda de la inhabilitació, haurà de pagar una multa de 2.700 euros.
  • Intrusisme i lesions. Ha estat condemnat pels delictes d’intrusisme professional i lesions per imprudència. 
L'auxiliar d'infermeria, dilluns al jutjat de Lleida.

Condemnat l'auxiliar de l'Arnau que va deixar en coma un pacientMagdalena Altisent

tracking