SEGRE

SANITAT

“Haurem de contractar metges estrangers per a les àrees rurals”

El president dels metges d’Espanya advoca a Lleida per incentivar els d’aquí per cobrir les places || Variació de sou de fins a 18.000 euros a l’any entre comunitats

Cent anys de solidaritat. El Col·legi de Metges de Lleida va acollir aquest dilluns la celebració del centenari de la Fundació per a la protecció social de l'Organització Mèdica Col·legial (OMC). A través de les donacions voluntàries de col·legiats, s'ajuda facultatius malalts o els seus familiars i s'impulsa la
formació dels fills. L'any passat, trenta-sis col·legiats lleidatans se'n van beneficiar.

SolidaritatÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Els facultatius que exerceixen en zones rurals i hospitals comarcals petits haurien de percebre incentius, ja que els seus llocs de treball solen ser menys atractius que els dels grans centres hospitalaris, que ofereixen alta tecnologia, més projecció professional i un alt poder investigador”, va explicar aquest dilluns a Lleida Serafín Romero, president de l’Organització Mèdica Col·legial (OMC) –al centre a la foto–, que representa els 52 col·legis mèdics d’Espanya.

En aquest sentit, va recordar que la població que viu allunyada de les grans capitals té els mateixos drets a rebre una atenció mèdica de qualitat i va alertar que, si no es fa res sobre aquest tema, “necessitarem tornar a contractar facultatius d’altres països per cobrir les places que els metges espanyols no vulguin cobrir”.

De fet, aquest és un problema que afecta especialment la província de Lleida, un territori molt dispers i amb dificultats per cobrir les places en alguns consultoris rurals, com denuncien els sindicats del sector. Per revertir aquesta situació, Romero aposta per aplicar mesures que passarien per augmentar la retribució a aquests facultatius, concedir-los més mèrits professionals que els facilitin fer oposicions i fer el salt a un altre centre més “desitjable” passat un temps o que no perdin el contacte amb l’àmbit de la investigació.

Els sindicats denuncien dificultats per cobrir les places als consultoris rurals més petits

També va fer una crida a crear un registre de facultatius a nivell estatal impulsat pel ministeri de Sanitat i mancomunat que permeti acabar amb les “fronteres innecessàries” que limiten la mobilitat dels professionals pel territori. “És il·lògic que hi hagi més traves per exercir en altres comunitats autònomes que en altres països de la Unió Europea”, va sentenciar. Així mateix, va recordar que aquesta mobilitat també fomenta la precarització laboral i la diferència salarial entre comunitats, que pot arribar a ser de 18.000 euros a l’any entre algunes comunitats.

Pressupost de 830.000 € per a aquest any del col·legi de Lleida El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) va aprovar a l’última assemblea general el pressupost per a aquest exercici, que ascendeix a 830.416,2 euros. Durant la reunió també es va aprovar la liquidació dels comptes de l’any passat, que van generar un superàvit de 3.370 euros. Segons el president, Ramon Mur, la formació a distància és una de les apostes de la institució, que, com va publicar aquest diari, ofereix totes les sessions via streaming perquè els facultatius col·legiats puguin seguir per internet i en directe els cursos i sessions de formació de sense la necessitat de desplaçar-se a la seu del col·legi.L’any 2016, un total de 689 col·legiats van participar en algunes de les jornades i cursos de formació impulsats pel col·legi. La jornada d’actualització de l’ictus va ser la que va acollir més participants, amb dos-cents facultatius.

tracking