SEGRE

EQUIPAMENTS

La discoteca Biloba anuncia que estrenarà la seua temporada d'estiu el dijous 18 a la nit

Confia que tindrà tots els papers en regla, però encara ha de presentar documentació a la Paeria || Ha renovat tot l’equip de so per evitar que es dispersi i torni a provocar queixes veïnals

Imatge de les instal·lacions de Biloba, que és d’estil eivissenc i té una gran piscina a dins.

Imatge de les instal·lacions de Biloba, que és d’estil eivissenc i té una gran piscina a dins.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La discoteca Biloba, situada al carrer Ivars d’Urgell del polígon Neoparc, obrirà finalment les portes la nit del dijous 18 al divendres 19 a la mitjanit, segons van anunciar ahir els promotors, que confien a tenir tots els permisos en regla. Segons va explicar un portaveu de la firma, estan pendents de passar algunes certificacions tècniques, però no preveuen problemes. Fonts municipals van confirmar que encara no han rebut la resposta al requeriment de documentació que els van fer els tècnics municipals, habitual per a les instal·lacions de temporada, però tenen temps per fer-ho.

La qüestió del pla de seguretat del complex sembla que quedarà resolta amb l’acreditació de la seua presentació davant de la plataforma tecnològica de la Generalitat, encara que el Govern rebutgi validar-ho i la Paeria, també. La llicència preveu que puguin obrir amb la presentació del pla i el validin en un termini de sis mesos i els promotors de Biloba confien que s’apliqui el mateix criteri que amb la discoteca de Gardeny, que tampoc ha pogut validar aquest pla però que ja ha obert (vegeu el desglossament).

Per ara, el complex obrirà els dijous, divendres i dissabtes i, al juny, també la tarda dels diumenges

La discoteca no ha volgut començar a funcionar abans per evitar coincidir amb la festa major, ja que els seus promotors també participen en l’oferta de lleure que s’ofereix a la zona dels Camps Elisis que porta el nom de Backstage, al costat d’altres empresaris del sector de la nit.

Els promotors de Biloba han renovat aquest any tot l’equip de so per evitar que es dispersi i vagi a parar a àrees residencials, com va passar l’any passat, quan hi va haver queixes en diferents barris, com ara la Bordeta, Cappont i Pardinyes, perquè el soroll procedent d’aquest complex impedia el descans dels veïns durant la matinada.

Per ara, la discoteca obrirà tan sols les nits dels dijous, divendres i dissabtes fins a les sis del matí, amb un aforament de prop de quatre mil persones. Serà a partir del juny quan l’horari d’estiu s’ampliarà fins a les set i el complex passarà a obrir també les tardes dels diumenges, orientat a un públic més familiar, aprofitant l’àmplia piscina de què disposa. Mentrestant, segueix en tràmit el contenciós administratiu presentat per la Generalitat contra la Paeria per la llicència concedida a aquesta discoteca. El Govern considera que la seua proximitat als dipòsits de combustible de la CLH incompleix la normativa de seguretat i suposa un risc.

La de Gardeny, The Hill, funciona des de l’1 de maig sense incidències La temporada d’estiu de les discoteques de Lleida ja la va estrenar el complex de Gardeny The Hill, que va obrir les portes el mateix dia 1 de maig, data en la qual comença el seu període hàbil segons la concessió municipal. La discoteca ha habilitat una nova sala, GuruGú, dedicada a la música dels anys 80 i 90 i que homenatja les antigues carpes que van ocupar l’espai. The Hill ha continuat obrint amb normalitat i per a aquesta setmana anuncien també dos festes, coincidint amb les Festes de Maig, una demà dimecres orientada als alumnes de Batxillerat i una altra dissabte. Aquest complex continua tenint pendent un conflicte amb la Paeria per la durada de la concessió, a causa que no van poder obrir les portes el primer any per culpa del retard en l’adjudicació del concurs. Per això, també hi ha problemes amb el pagament del cànon corresponent a aquell primer any. La qüestió està en els tribunals.

tracking