SEGRE

Uns 140 alumnes participen a Lleida en la gimcana 'Destí Europa'

Ha tingut lloc al Turó de la Seu Vella, amb representants de 14 centres educatius

Participants en la gimcana 'Destí Europa' aquest dimarts a la Seu Vella.

Uns 140 alumnes participen a Lleida en la gimcana 'Destí Europa'Ajuntament de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 140 estudiants de 14 centres d’ensenyament de Lleida han participat aquest dimarts en la Gimcana Destí Europa recorrent diversos punts claus del Turó de la Seu Vella per aconseguir els 12 estels que conformen la bandera de la Unió Europea. L’alcalde, Àngel Ros, ha donat aquest matí el tret de sortida a aquesta activitat, que forma part dels actes de la Setmana d’Europa i que organitza l’Ajuntament de Lleida per commemorar que el 9 de maig de 1959 es va proclamar la Declaració Schuman, que constitueix l’inici de l’actual Unió Europea.

Ros ha animat els joves participants a “descobrir la importància que el conjunt patrimonial del Turó de la Seu Vella ha tingut en la història d’Europa”, i ha destacat que “la gimcana és una activitat pedagògica dirigida a promoure l’aprenentatge del funcionament de la Unió Europea entre els estudiants de Lleida”.

Els participants han de realitzar diverses proves que combinen el contingut europeu (països, habitants, costums, monuments, música, personatges, tradicions, etc.) amb coneixements vinculats al Turó de la Seu Vella.

La gimcana també ha comptat amb el grafiter Dude, que durant el matí ha realitzat un mural inspirat en les paraules que s’ha demanat als equips que pensessin i debatessin per definir una millor Unió Europea per als pròxims 60 anys. Així, de les paraules i la seva explicació es farà un manifest que es llegirà durant l’acte institucional de celebració del Dia d’Europa i que s’enviarà als eurodiputats catalans. El premi de la gimcana és de 1.500 euros per al centre guanyador.

tracking