SEGRE

SEU VELLA

Promouen una terrassa cocteleria per a 150 persones al costat de la Suda

L’empresa que gestiona el bar 1203, que espera l’autorització per obrir || Preveuen que sigui efímera i funcioni només a l’estiu, de dijous a diumenge

Vista de l’esplanada ubicada al costat del castell de la Suda, al turó de la Seu Vella.

Vista de l’esplanada ubicada al costat del castell de la Suda, al turó de la Seu Vella.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa que gestiona el bar 1203 de la Seu Vella ha presentat un projecte a la Paeria per instal·lar una terrassa d’estiu pop-up que funcionarà com a cocteleria i chill out amb capacitat per a unes cent cinquanta persones a l’esplanada situada davant del castell de la Suda, al turó de la Seu Vella. La proposta amb què van guanyar el concurs per gestionar el 1203 ja preveia habilitar un espai efímer en aquest punt, va explicar Miquel López, un dels impulsors del projecte.

“Volem que sigui un espai de sofàs baixos, per a un públic de més de trenta anys que ja no encaixa a les discoteques i que vol venir a prendre una copa de vi i una tapa, per exemple, en un ambient relaxat, amb unes vistes i una posta de sol espectaculars”, va plantejar. La previsió és que el local, que encara no té nom, funcioni en horari de tarda, a partir de les set o les vuit, de dijous a diumenge.

La seua posada en marxa no requerirà cap construcció fixa, sinó que només s’instal·larà mobiliari, de manera que l’impacte visual sobre el monument sigui mínim. L’empresa està pendent dels permisos municipals per poder obrir i esperen poder fer-ho de cara a aquesta temporada d’estiu. “Quan ens donin el permís, podríem obrir en quinze o vint dies”, va afirmar López.

La intenció dels promotors de la iniciativa és combinar aquest espai amb petites actuacions musicals i amb visites guiades al monument.

L’inici d’obres a la Seu, l’últim trimestre de l’any Les obres de restauració previstes per a aquest any a la Seu Vella hauran d’esperar probablement fins a l’últim trimestre de l’any, segons va explicar el director del Consorci, Joan Baigol. La Generalitat, va assenyalar, preveu presentar el projecte d’obres a la propera comissió de Patrimoni per poder licitar-lo i iniciar les obres a l’octubre. El projecte es presentarà pròximament. Inclou la rehabilitació de les cobertes del claustre, la restauració de la porta dels Apòstols i la segona fase de la recuperació del campanar.

tracking