SEGRE

ECONOMIA PROMOCIÓ

GlobaLleida ajuda a crear dos empreses a la setmana

El 2016, que van generar 195 llocs de treball || El consorci destinarà aquest any 181.500 euros a impulsar l’oli i el vi

El comitè executiu i el consell general de GlobaLleida es van reunir ahir a la UdL.

El comitè executiu i el consell general de GlobaLleida es van reunir ahir a la UdL.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ens de promoció econòmica GlobaLleida va ajudar l’any passat a crear vuitanta empreses a la província de Lleida (una mitjana de dos a la setmana), que van generar 195 llocs de treball i van suposar una inversió de gairebé 20 milions, segons va indicar el seu president, Ramon Roca, després de la celebració del comitè executiu i el consell general. Fins ara, el president era Antoni Brufau, que ha passat a ser-ne president d’honor.

El consorci, a través de la plataforma virtual d’ocupació, també va gestionar 930 ofertes de treball i 2.174 persones van participar en 200 activitats formatives. Roca va destacar també la importància del projecte Reempresa, que consisteix a posar en contacte negocis que són viables però tanquen perquè no tenen continuïtat (per jubilació, per exemple) amb emprenedors. “En dos anys, s’ha ajudat a traspassar entre 72 i 75 negocis per un valor d’1,8 o 1,9 milions”, va apuntar. Així mateix, va remarcar que GlobaLleida “és un consorci més que consolidat. Està sent un referent a Lleida i altres llocs”.

Està treballant en el llançament d’una marca d’oli entre diverses empreses oleícoles

Aquest any, l’ens destinarà més de 181.500 euros a impulsar la promoció empresarial dels sectors de l’oli i el vi, que considera estratègics.

Està treballant en la gestió de la xarxa de cooperació del clúster de l’oli d’oliva, l’elaboració i llançament d’una marca d’oli entre diverses empreses oleícoles de la província i l’assistència tècnica per millorar les capacitats de producció, màrqueting i comercialització de les empreses.

En el cas del vi, abordarà un estudi de la situació del sector per definir accions per reforçar la competitivitat. En el primer trimestre, 668 persones han participat en 39 accions formatives del programa EnForma i 893 alumnes de quinze centres, a l’Escola d’Emprenedors.

tracking