SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Els afiliats del PP elegeixen entre Xandri i Horcajada

Si a les primàries de dimarts una guanya per 15 punts, l’altra queda eliminada || Si no, el 3 de juny voten només compromissaris

Els afiliats del PP elegeixen entre Xandri i Horcajada

Els afiliats del PP elegeixen entre Xandri i HorcajadaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El lideratge del PP a la província de Lleida és qüestió de dones. La diputada al Parlament Marisa Xandri i l’exregidora de la Paeria María José Horcajada s’enfrontaran el dimarts dia 16, si abans no arriben a un (improbable) acord per unificar les seues candidatures, en unes primàries que poden determinar ja qui serà la pròxima presidenta del PP lleidatà, que rellevarà Dolors López. El congrés serà el 3 de juny, però si aquest dimarts una de les dos candidates obté almenys quinze punts més que la seua rival a la votació, en la qual poden participar tots els afiliats de la província a cada capital de comarca, la segona classificada quedarà eliminada. Si no es dóna aquesta diferència, les dos candidatures seguiran vives fins al congrés, però aleshores només votaran els compromissaris (quatre-cents elegits en una votació també el dia 16 i un centenar de nats).

Xandri compta amb el suport de la presidenta sortint i va aconseguir 486 avals, mentre que Horcajada, avalada per l’històric José Ignacio Llorens, en va obtenir 310. Xandri vol “donar un impuls al tema territorial”, amb la mirada posada en les municipals del 2019. “Hem de buscar el màxim nombre de candidatures i obtenir el millor resultat”, va indicar. La prioritat d’Horcajada també és “recuperar l’espai electoral perdut” a les municipals i les autonòmiques i va considerar que “l’altra candidata forma part del fracàs de la gestió que va portar a aquests resultats”.

Xandri aposta per incorporar “cares noves” a l’executiva per renovar la imatge del PP i creu que la seua “experiència” com a diputada és un “valor afegit”, perquè coneix els problemes del territori. Horcajada, per la seua part, veu necessari “obrir el partit per incorporar-hi més gent”, “treballar per Lleida” i també vol ser “la veu dels lleidatans que se senten catalans i espanyols”.

Els afiliats del PP elegeixen entre Xandri i Horcajada

Els afiliats del PP elegeixen entre Xandri i HorcajadaSEGRE

tracking