SEGRE

EMERGÈNCIES

Cremen la terrassa d'un restaurant i una illa de contenidors a Lleida

El foc calcina l’estructura, 25 taules i unes 75 cadires d’un local de la plaça Cervantes || La Guàrdia Urbana creu que en els dos casos es tracta d’actes vandàlics

La terrassa del restaurant es va cremar per complet en un incendi provocat.

La terrassa del restaurant es va cremar per complet en un incendi provocat.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers de la Generalitat van sufocar aquest diumenge a la matinada dos incendis a la ciutat de Lleida que van calcinar la terrassa d’un restaurant de la plaça Cervantes i una illa de cinc contenidors a Pardinyes. La Guàrdia Urbana creu que en els dos casos es tracta d’actes vandàlics.

El primer incendi es va produir al restaurant Crêperie Bretonne Annaíck, que va ser el primer. Els Bombers van rebre l’avís a les 04.46 hores i fins al lloc dels fets van acudir dos dotacions, que van comptar amb la col·laboració de la Policia Local. Les flames van arrasar l’estructura (pèrgola i tendals), les vint-i-cinc taules, unes setanta-cinc cadires i altres elements que hi havia a l’interior. També van resultar afectats diversos arbres de la plaça.

“Quan ens han trucat i hem arribat, ja era una bola de foc. No se n’ha salvat res”, va explicar aquest diumenge a aquest diari Montse Barbut, una de les propietàries de la creperia, que va afegir que “calculem que els danys ascendiran a uns 30.000 euros, perquè els Bombers ens ha dit que l’estructura ha quedat danyada. També ens han dit que havia estat un foc intencionat”.

Els propietaris del restaurant estimen els danys produïts en uns 30.000 euros

Els propietaris del restaurant van anar als Mossos d’Esquadra per interposar una denúncia. Desconeixen de qui ha estat obra. Les càmeres de seguretat del local tampoc ho van poder enregistrar perquè no arriben a la terrassa, però creuen que les de l’edifici d’Hisenda sí que podrien haver gravat els autors. Barbut també va explicar que no és la primera vegada que pateixen danys i va afegir que ja els han robat en quatre ocasions.

Contenidors a Pardinyes Prop de dos hores després, els Bombers van treballar en l’extinció de l’incendi d’una illa de contenidors situada a la intersecció entre el carrer Roger de Llúria i l’avinguda Tortosa. Els Bombers van rebre l’avís a les 06.32 hores i dos dotacions van treballar-hi durant mitja hora. Cinc contenidors van quedar calcinats per complet.

La terrassa del restaurant es va cremar per complet en un incendi provocat.

La terrassa del restaurant es va cremar per complet en un incendi provocat.LLEONARD DELSHAMS

tracking