SEGRE

COMERÇ

L'Eix Comercial de Lleida perd una altra botiga històrica

El comerç de roba d’home Teixidó, que data del 1930, ubicat a la cantonada amb Cavallers, i una òptica ocuparà el seu lloc || En principi es trasllada a Cappont i podria tornar a Blondel

La botiga de roba Teixidó, que data del 1930 i era a la cantonada dels carrers Major i Cavallers, ja està sent desmantellada.

La botiga de roba Teixidó, que data del 1930 i era a la cantonada dels carrers Major i Cavallers, ja està sent desmantellada.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tram central de l’Eix Comercial perd un altre dels comerços històrics: la botiga de roba d’home Teixidó, que data del 1930 i estava situada al número 43 del carrer Major, a la cantonada amb Cavallers. Operaris desmantellaven aquest dilluns l’interior del local, que en breu acollirà una òptica de la mateixa ensenya que una del campus de Cappont.

Fonts properes a la botiga Teixidó van indicar a aquest diari que al principi traslladen el negoci al barri de Cappont, encara que preveuen tornar a obrir a l’avinguda Blondel.

L’Eix està perdent progressivament les botigues històriques i ja tot just queden comerços de roba multimarca, dels de tota la vida. Al contrari, les franquícies i cadenes, sobretot de roba i complements, van guanyant terreny i s’instal·len a l’Eix Comercial cada vegada que queda un local lliure pel tancament d’un comerç antic, ja sigui per jubilació i falta de relleu, per no haver pogut fer front a la crisi o per qualsevol altre motiu.

Una desena en un any i mig Aquest últim any i mig, aproximadament, són prop d’una desena les botigues històriques que han abaixat la persiana. A començaments del 2016 va tancar la Innovació, un dels establiments amb més solera de l’Eix que feia 93 anys que era al carrer Major. La botiga Tantull va tancar l’estiu passat després de 75 anys i el comerç d’electrodomèstics Electro Centre, amb 76 anys d’història a l’Eix Comercial, a la tardor del 2015. Altres botigues històriques que van anar tancant abans són l’Armeria Inglés (després de 141 anys); la farmàcia Pons (traslladada a Cappont després de 107 anys); o la sabateria Espuña, que també va tancar al carrer Major, encara que manté oberta la que té a la Zona Alta. Abans en van tancar altres, com la llibreria Fregola (creada el 1912), la botiga de música Casa Prat (1890) o la drogueria Simón (1890). Malgrat tot, a l’Eix Comercial encara persisteixen algunes botigues històriques, algunes més que centenàries, com les pastisseries Torres (data de 1853) i Monrabà (1857), la botiga Casas (1869), la de música Casa Guarro (1883) o la joieria Lavaquial (1890). Així mateix, la farmàcia Aragonés, situada a la plaça Paeria, té orígens encara més antics.

La botiga de roba Teixidó, que data del 1930 i era a la cantonada dels carrers Major i Cavallers, ja està sent desmantellada.

La botiga de roba Teixidó, que data del 1930 i era a la cantonada dels carrers Major i Cavallers, ja està sent desmantellada.LLEONARD DELSHAMS

tracking