SEGRE

REORGANITZACIÓ

L'Arnau doblarà l'àrea per a prematurs al passar al Santa Maria la unitat sociosanitària

L’atenció per a pacients convalescents i pal·liatius serà traslladada al juny i mantindrà les trenta places a la nova ubicació || Projecte per ampliar tot el servei d’hospitalització maternoinfantil

Un centenar d’assistents van participar ahir en el Congrés de Pneumologia de l’Atenció Primària.

Un centenar d’assistents van participar ahir en el Congrés de Pneumologia de l’Atenció Primària.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Unitat Sociosanitària (USS) de l’Arnau de Vilanova, ubicada a la cinquena planta i que atén pacients de llarga estada i pal·liatius (sobretot ancians), serà traslladada al juny a l’hospital Santa Maria. De fet, aquesta unitat ja depèn d’aquest centre (a través de l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris), però ara ocuparà també les seues instal·lacions. Així ho va informar la direcció a la junta de l’hospital aquest dimarts en una reunió. Va detallar que els trenta llits s’ubicaran a la primera planta del Santa Maria, al costat de l’àrea de pacients subaguts, i que no requerirà obres. Aquest trasllat permetrà, al seu torn, reformar i doblar l’espai de l’àrea de nounats i pacients pediàtrics semicrítics de l’àrea maternoinfantil, que “ha quedat petita”. I és que actualment, els pares de nens prematurs solen passar molt més temps amb els seus nadons que fa uns anys, per la qual cosa és necessari ampliar l’àrea i condicionar-la.

Fonts de l’Institut Català de la Salut (ICS) van subratllar que aquestes obres d’ampliació no implicaran un augment de les places de la unitat de nounats ni de la de semicrítics, sinó que seran molt més àmplies.

Val a recordar que el mateix departament de Salut va reconèixer en una resposta al síndic de Greuges que la cinquena planta de l’Arnau no ha estat objecte de cap reforma des que es va posar en funcionament fa 35 anys. En concret, feia dos dècades que l’USS estava ubicada en aquesta planta.

Per la seua part, fonts de CCOO van criticar l’opacitat de la direcció del Santa Maria a l’hora de comunicar als representants dels treballadors els canvis que afecten la gestió de l’hospital. També confien que aquest trasllat no disminueixi el nivell de complexitat de l’hospital (actualment, de nivell 3), cosa que afectaria els ingressos directes que rep del departament de Salut per l’activitat realitzada. La direcció ho va negar en la reunió.

D’altra banda, les obres de reforma de 14 dels 22 boxs de l’UCI (Unitat de Cures Intensives) de l’Arnau ja han finalitzat i ara falta equipar-los. L’hospital preveu que estigui en funcionament després de l’estiu, amb un lleuger retard respecte a les previsions inicials. Entre les novetats assistencials, aquesta unitat podrà atendre pacients pediàtrics, que ara es deriven a centres de Barcelona, i comptarà amb l’última tecnologia.

Les patologies respiratòries copen el 20% de les visites als ambulatoris Lleida va acollir aquest dimarts l’XI Congrés de Pneumologia per a l’Atenció Primària, al qual van assistir un centenar de professionals. Eugeni Paredes, metge de família del CAP Onze de Setembre, va remarcar la necessitat que el personal dels ambulatoris s’actualitzi constantment davant de l’avenç de les tècniques i l’augment dels malalts crònics, amb les malalties respiratòries com una de les més comunes. De fet, un 20 per cent de les consultes realitzades als CAP són per problemes respiratoris, que poden arribar al 50% durant els pics de grip.

tracking