SEGRE

PROMOCIÓ ECONÒMICA

La fira de decoració tornarà el 2018, al millorar el sector

La Fira va suspendre Decorhàbitat després de l’última edició el 2010 || La Generalitat dirà ben aviat si finança el nou pavelló

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fira de Lleida recuperarà l’abril del 2018 el saló dedicat al mobiliari i la decoració Decorhàbitat –es va celebrar per última vegada el 2010 de forma conjunta amb De Nuvis– a causa de la millora que detecta en el sector immobiliari. “Creiem que hi ha mercat i és viable”, va afirmar l’alcalde i president del patronat de la Fira, Àngel Ros. La institució va aprovar aquest dimarts els comptes del 2016, amb un resultat negatiu de 245.273 euros. No obstant, el balanç torna a xifres positives de 25.371 euros si es compta el bienni 2015 i 2016, com fa habitualment la Fira per tenir en compte la seua forta estacionalitat per la celebració cada dos anys de Municipàlia, la fira més rendible. “Continuem equilibrant els comptes sense aportacions extres, després de l’optimització de costos que es va fer en els últims anys”, va destacar l’alcalde.

El 2017, de nou amb Municipàlia, el pressupost serà de 1.728.000 euros i les perspectives de contractació són molt bones, va assenyalar Ros, que va indicar que Sant Miquel també creixerà en els sectors de l’automòbil, els tractors, la maquinària i la tecnologia. La Fira ha fet un estudi econòmic, que xifra en 8,8 milions d’euros l’impacte a la ciutat durant el 2016, tenint en compte que hi va haver 22 fires amb 300.000 visitants i 450 expositors.

Respecte al nou pavelló, pendent des de fa gairebé una dècada, el delegat de la Generalitat, Ramon Farré, va assegurar que el conseller d’Empresa Jordi Baiget es va reunir recentment amb Ros i s’ha compromès a donar una resposta en les properes setmanes a la proposta de la Fira perquè els quatre patrons (Paeria, Diputació, Generalitat i Cambra de Comerç) financin els 2,8 milions que costa.

La reunió del patronat de Fira de Lleida celebrada ahir.

La reunió del patronat de Fira de Lleida celebrada ahir.ITMAR FABREGAT

tracking