SEGRE

El secretari d'Estat d'Educació demana un informe sobre els llibres de text de Catalunya

Demana de comprovar si "vulneren la normativa vigent", després de la denúncia d’un sindicat de professors sobre "falta de rigor" en alguns dels seus continguts

El secretari d'Estat d'Educació, Marcial Marín

El secretari d'Estat d'Educació demana un informe sobre els llibres de CatalunyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat d’Educació, Marcial Marín, ha demanat a l’Alta Inspecció de l’Estat un "informe detallat" per comprovar si alguns llibres de text catalans "vulneren la normativa vigent", després de la denúncia del sindicat de professors ESTIMIS sobre "falta de rigor" en alguns dels seus continguts. "Hi ha un currículum per respectar, que no entra en concrecions però sí és genèric, i si en algun llibre de text es vulnera o no compleix aquest currículum o d’alguna manera es desenfoca, nosaltres hem d’actuar a través de l’Alta Inspecció", ha dit Marcial Marín. El ministre d’educació, Íñigo Méndez de Vigo, va assegurar ahir que "tots els llibres de textos han de complir els requisits de rigor i respecte de valors constitucionals i que la competència de supervisar els llibres és de les CCAA en el seu àmbit territorial, mentre que la funció d’Educació és subsidaria," en el cas que no s’hagi realitzat aquesta funció.

Després d’assistir a un acte de la Confederació Espanyola de Centres d’Ensenyament (CECE), que compleix 40 anys, el secretari d’Estat ha explicat que ell mateix va demanar fa uns dies a inspecció aquest informe de manera urgent després de conèixer les informacions sobre els llibres de text d’història catalans.

Marín ha insistit que si quan rebi aquest informe d’inspecció es comprova que "s’incompleix la legislació bàsica, llavors es farà l’oportú requeriment i anirem a través dels jutjats".

"Ens pronunciarem una vegada que coneguem si es vulnera o no el currículum", ha dit Marcial Marín, que ha afegit que la competència està en els professors, que són els que elegeixen els llibres, i en les CCAA que "permeten aquesta llibertat".

El secretari d’Estat ha detallat que una vegada rebut l’informe d’inspecció i si s’apreciessin suposades vulneracions del currículum, es faria un "requeriment perquè la comunitat faci al·legacions i si no el compleix o no es rectifica en el període que se li dóna" s’obriria la via contenciosa-administrativa.

Méndez de Vigo va respondre ahir en el Ple de Control al Govern a una pregunta de Ciutadans sobre quines actuacions anava a fer el Govern per garantir "el rigor acadèmic dels llibres d’història i evitar distorsions en els mateixos", amb referència a textos editats a Catalunya.

El ministre va recordar que el Govern només pot activar la tasca subsidiària de supervisar els continguts dels llibres de text quan hi ha una denúncia que la comunitat autònoma, que és la competent, no ha vetllat pel rigor d’aquests continguts.

El ministre va mostrar la seua disposició a estudiar un possible canvi de la llei en aquesta matèria i va recordar que pot plantejar-se en el debat del pacte educatiu.

tracking