SEGRE

TRÀNSIT

Imposaran taxa 0,0 d'alcohol per a conductors novells i professionals

Diverses associacions demanen que els nous cotxes no s’engeguin si vas begut

Imatge d’arxiu d’un control d’alcoholèmia.

Imatge d’arxiu d’un control d’alcoholèmia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de Trànsit, Gregorio Serrano, va anunciar aquest dimecres que es promouran canvis legislatius per modificar a la baixa la taxa d’alcoholèmia i implantaran la taxa 0,0 “almenys per a conductors joves i professionals”, és a dir, per a xòfers de camions i autobusos, entre altres vehicles. “Això és molt raonable”, va explicar Serrano en una entrevista a la cadena Cope, i va recordar que “a molts països la taxa és zero zero, no es pot beure absolutament res, i el conductor no té dubtes de si amb mitja cervesa dóna positiu o no”.

Actualment la taxa per a conductors novells i professionals és de 0,15 mg/litre en aire expirat i de 0,25 per a la resta de conductors. Serrano va destacar aquest dimecres la importància de consensuar amb tots els grups polítics les reformes que cal adoptar per evitar que la seua vigència es limiti “a dos o tres anys a mercè de canvis parlamentaris”. Va reiterar, a més, el compromís del Govern central de “plantejar-se molt seriosament aquest assumpte perquè d’una vegada per totes aquest sigui un país on circular per les carreteres, per als que ho facin sota els efectes de l’alcohol, sigui més complicat i sentin l’alè de la societat al clatell”.

Aquesta mesura podria sumar-se a les que dimarts va anunciar el ministeri de l’Interior i que preveu que conductors reincidents en sancions d’alcohol i drogues, és a dir, els que hagin comès dos o més infraccions d’aquest tipus en menys de dos anys, perdran el carnet de conduir i seran remesos a les autoritats sanitàries perquè avaluïn si tenen un problema d’abús o dependència d’aquestes substàncies. Si un metge no ho autoritza, no podran recuperar la llicència (vegeu SEGRE d’aquest dimecres).

Pel que fa a aquestes mesures, Serrano va dir aquest dimecres que el conductor reincident en alcohol i drogues “no té un problema de no conèixer el codi de circulació” sinó que “està alcoholitzat o és drogoaddicte i per tant no se’l pot tractar com a una persona que no porta el cinturó de seguretat o supera la velocitat”.

D’altra banda, associacions d’automobilistes han demanat que els nous vehicles que es comprin a Espanya portin incorporat el dispositiu Alcolock, un alcoholímetre que no permet engegar el cotxe si el conductor supera la taxa permesa d’alcohol. Així ho van exigir aquest dimecres el Reial Club Automòbil d’Espanya i Automobilistes Europeus Associats.

tracking