SEGRE

TRIBUNALS

Condemnat per forçar i robar en màquines de 'vending' de l'Arnau

L’Audiència de Lleida imposa al lladre deu mesos de presó i una indemnització de gairebé 3.500 euros || Els vigilants de seguretat el van enxampar ‘in fraganti’

Imatge d’arxiu de l’hospital Arnau de Vilanova.

Imatge d’arxiu de l’hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Deu mesos de presó i una indemnització de gairebé 3.500 euros és la condemna que l’Audiència de Lleida ha imposat a un home com a autor d’un delicte de robatori en grau de temptativa per haver forçat i robat en dos màquines de vending situades al recinte de l’hospital Arnau de Vilanova. La sentència, que confirma la que va dictar el mes d’octubre passat el jutjat penal número 2 de Lleida, considera provat que el condemnat va forçar les portes d’accés a la zona on es trobaven instal·lades les expenedores i en va rebentar dos, una de dedicada a la venda de cafè i una altra a diversos aliments.

Va ser en aquell moment quan dos vigilants de seguretat del centre hospitalari el van sorprendre amagat entre dos de les màquines i van comprovar que les dos, així com les portes d’entrada a la zona, havien estat forçades.

Durant el judici per aquests fets, el llavors acusat va reconèixer que havia rebentat una de les màquines, però va negar que fos l’autor de les destrosses a la segona. Amb tot, el jutge considera provat que va haver de ser obra seua ja que havia passat molt poc temps des de la ronda anterior dels vigilants de seguretat, en què no havien observat cap desperfecte a les portes i els vidres.

El condemnat era reincident i va intentar amagar-se entre les expenedores

Per tot plegat, va ser condemnat pel jutjat penal número 2 de Lleida com a autor d’un delicte de robatori en grau de temptativa, tenint en compte l’agreujant de reincidència, a deu mesos de presó. A més, en concepte de responsabilitat civil, haurà d’indemnitzar els titulars de les màquines expenedores de cafè i aliments amb 2.635 euros i els propietaris de les portes danyades, amb 825 més.

El condemnat va recórrer la sentència davant de l’Audiència de Lleida, al considerar que la indemnització pels desperfectes causats a les màquines s’havien de reduir a més de la meitat, però el tribunal provincial ha dictat una sentència en la qual ratifica la condemna de primera instància. 

Centre de control arran d’un robatori d’aparells de 400.000 euros El robatori l’estiu del 2014 de dotze equips d’endoscòpia valorats en més de 400.000 euros va motivar que l’Arnau centralitzés les cinquanta càmeres de vigilància en un centre de seguretat ubicat al costat d’Urgències amb l’objectiu d’evitar nous furts. El pla de seguretat també incloïa la utilització d’alarmes volumètriques, molt més sofisticades, que es van col·locar en algunes portes. Aquest va ser sens dubte el robatori de més entitat a l’hospital, acostumat a petits furts.

tracking