SEGRE

FINANCES

El pla per sanejar la Paeria, sense suport de l'oposició

Tots els grups, tret del PSC, s’abstenen a la comissió d’Economia || El govern preveu no augmentar més de l’1% la despesa

El pla de sanejament es votarà de nou al ple.

El pla de sanejament es votarà de nou al ple.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tots els grups de l’oposició es van abstenir aquest dijous a la comissió d’Economia en la votació del pla de sanejament dels comptes municipals fins al 2020, que és imprescindible perquè la Generalitat autoritzi la a Paeria la firma d’un crèdit de 10,6 milions per sufragar pagaments de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU). L’ajuntament necessita l’aval del Govern ja que l’endeutament supera el 110% dels ingressos corrents (en concret arriba al 118%), a l’incorporar el deute del parc científic de Gardeny.

El pla de sanejament, que es tornarà a votar en el ple, preveu un increment d’un 1% dels ingressos per impostos directes, bàsicament pel creixement vegetatiu de la ciutat, i també que les despeses no superin un augment de l’1%. La tinenta d’alcalde Montse Mínguez va negar que la Paeria estigui en situació de col·lapse financer, com denuncia ERC (vegeu el desglossament) i va assegurar que la Paeria redueix el deute cada any. Rosa Maria Salmerón (PDeCAT) va justificar l’abstenció per “prudència” i va dir que, quan analitzin la documentació, el seu vot estarà “entre abstenció i en contra”. Ángeles Ribes (Cs) va apuntar que el pla “s’havia de fer tant sí com no”, però creu que “hauria de ser un una mica més prudent en la contenció de la despesa”, i Joan Vilella (PP) va considerar que l’EMU segueix llastant la Paeria.

D’altra banda, tots els grups van donar suport al protocol contra l’assetjament del personal municipal excepte la Crida, que es va abstenir al no incorporar-hi una de les seues esmenes.

ERC diu que el consistori està al límit del col·lapse El president del grup municipal d’ERC-Avancem, Carles Vega, considera que la situació econòmica de la Paeria la situa al límit del “col·lapse financer” i critica la “passivitat” del govern municipal. “Malgrat estar avisats des de fa més d’un any pel departament d’Economia, no ha fet res i presenta un pla de sanejament de quatre anys sense documentació per justificar-lo ni propostes reals per reduir el deute”, assenyala Vega, i alerta que aquest pla posa en perill noves inversions. “L’alcalde està hipotecant aquest mandat i el següent per fer una política de puntada de peu endavant, passivitat i vendre fum”, assenyala Vega. A més, adverteix que, si no es corregeix la situació, “l’actual tutela financera de la Generalitat pot acabar convertint-se en una intervenció per part de l’Estat”.

tracking