SEGRE

SERVEIS

La Paeria planteja taxis compartits com a transport públic a l'Horta

A partides per on no passin línies de bus interurbà || Per a les que sí que tinguin aquest servei, treballa amb l’ATM per ampliar i senyalitzar millor les parades

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria planteja dotar algunes partides de l’Horta d’un servei de taxi compartit per millorar la mobilitat dels veïns. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va indicar que aquesta opció està pensada per a les partides que queden fora del traçat de les línies d’autobús interurbà, mentre que en les que sí que passen autocars que connecten Lleida amb altres poblacions estudien, juntament amb l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM), ampliar parades a l’Horta i senyalitzar-les per millorar el servei de transport públic per a aquests veïns.

La Paeria, després d’analitzar les zones de l’Horta que queden cobertes per transport públic municipal o interurbà, ha conclòs que les partides més desproveïdes són Torres de Sanui i Vallcalent, per la qual cosa proposa a l’ATM ampliar el traçat de la línia que circula per l’N-240 i les parades en aquestes dos partides. El servei de taxi compartit a baix preu funciona actualment en petits pobles de diferents comarques, habitualment gestionat pels consells.

Aquestes són algunes propostes que es debatran demà dissabte dissabte al congrés sobre el pla d’usos de l’Horta (vegeu el desglossament ). No obstant, Larrosa va assegurar que des de l’aprovació del Pla Operatiu fa un any i mig ja han portat a terme més de dos-centes actuacions de millora d’infraestructures, trànsit, seguretat i planejament, entre d’altres. “En aquest mandat l’Horta ha assumit més protagonisme des del punt de vista urbanístic amb la redacció del Pla d’Ordenació Urbana Municipal, un impuls d’iniciatives específiques de l’activitat i una inversió en obra pública”, va recalcar l’alcalde, Àngel Ros.

ERC, en canvi, va dir que de 36 actuacions previstes en un cronograma, tan sols se n’ha complert una. Larrosa va anunciar també que treballen en l’extensió de la xarxa d’aigua potable als punts on encara no arriba, com a Marimunt. Va incidir també en la necessitat d’avançar en agroturisme i millorar en producció i comercialització de productes de l’Horta.

Actuacions de l’ajuntament a l’Horta en any i mig

  • Camins. Més de 210.000 euros en arranjaments de camins i vuit millores de senyalització. En total, s’ha actuat en 129 camins (asfaltats i de terra), que sumen 555 quilòmetres. Semaforització de l’encreuament de Rovira Roure amb el carrer Olivera, davant de l’església de Montserrat i adequació d’una vorera al Camí de Montcada. Instal ·lació de la tanca al costat de la via al camí de Vallcalent.
  • Aigua. Quinze actuacions a la xarxa d’aigua potable, com noves connexions de servei o instal·lació de comptadors. La Paeria prepara l’extensió de la xarxa a zones on encara no arriba, com en punts de Marimunt. La concessionària ja elabora estudis previs a la redacció de projectes en funció de la demanda.
  • Residus. Millora d’illes de recollida selectiva de residus a Rufea, Tres Pontets, Caparella i Grealó-Quatre Pilans i s’han instal·lat càmeres en punts negres d’abocaments il·legals.
  • Seguretat. La Paeria continua reclamant una dotació més gran de Mossos d’Esquadra per a l’Horta, amb l’objectiu de millorar la sensació de seguretat a les partides. El ple de l’ajuntament va aprovar una moció en aquest sentit.
  • Construccions. El catàleg de construccions en sòl no urbanitzable, que incorpora 115 edificacions, pròximament se sotmetrà a aprovació inicial. D’altra banda, la Paeria també vol una solució per a les construccions il·legals.

Més de cent inscrits al congrés de demà dissabte El primer congrés de l’Horta de Lleida que se celebrarà demà dissabte dissabte a la Llotja compta amb més d’un centenar d’inscrits i la Paeria confia a arribar als cent cinquanta. “Són persones que viuen i treballen a l’Horta i que debatran i faran propostes per al futur d’aquest pulmó verd de la ciutat”, va afirmar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa. Va afegir que algunes de les propostes s’incorporaran al pla d’usos i altres, a la futura ordenança reguladora d’aquesta zona de la ciutat, que preveuen tenir a punt aquest mandat. En tot cas, va recalcar que la prioritat de la Paeria és preservar l’activitat agrària de l’Horta, encara que complementada amb altres que aportin un valor afegit. El president de la comissió de l’Horta, Joan Queralt, va recordar que els participants en el congrés debatran sobre la producció i comercialització agrària; les infraestructures; i el territori i altres valors no agraris. Ros va apuntar que “fem un exercici de participació que tindrà un reflex temporal a curt termini en obres, a mitjà en activitat i en la planificació com a futur”.

Ros va presentar les actuacions municipals a l’Horta.

Ros va presentar les actuacions municipals a l’Horta.AJUNTAMENT DE LLEIDA

tracking