SEGRE

TRIBUNALS APROPIACIÓ INDEGUDA

Demanen 5 anys a una madrastra acusada de quedar-se 64.779 € de l'herència dels fillastres

La Fiscalia afirma que va buidar els comptes del seu marit moribund i va fer factures falses amb la reforma d’un habitatge || Aquest dijous s’asseurà al banc de l’Audiència Provincial de Lleida

El judici tindrà lloc dijous vinent a l’Audiència Provincial de Lleida.

El judici tindrà lloc dijous vinent a l’Audiència Provincial de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita una condemna de cinc anys i mig de presó per a una dona de 73 anys, J.A.M., a la qual acusa d’haver-se apropiat 64.779,75 euros del compte del seu marit moribund per evitar que els diners fossin l’herència dels tres fillastres. En un judici que està fixat per a dijous vinent, 25 de maig, a l’Audiència Provincial de Lleida, el Ministeri Públic l’acusa d’un delicte continuat d’apropiació indeguda, pel qual demanarà que sigui condemnada a quatre anys de presó, i un delicte de falsificació de document mercantil, que li comportaria un any i mig de presó. També sol·licita que indemnitzi els tres fillastres amb 64.779 euros i que assumeixi una multa de 7.200 euros.

Els fets van tenir lloc entre el gener i el febrer de l’any 2009 quan, sempre segons la versió de Fiscalia, l’acusada, “moguda per l’ànim de lucre, i aprofitant la circumstància que el seu marit es trobava greument malalt i davant la imminència de mort”, va començar a retirar els diners del compte de la seua parella “per al seu propi benefici i en perjudici dels fills del seu espòs”. D’aquesta forma, i segons l’escrit de qualificació del Ministeri Públic, els dies 8, 9 i 14 de gener i 12 i 25 de febrer va realitzar diferents reintegraments i operacions bancàries en les quals va retirar prop de 70.000 euros. En l’última operació va extreure suposadament 4.300 euros dos dies després de la mort del marit. El reintegrament de més import va ser de 58.000 euros i el va efectuar dos dies abans d’emetre una ordre de cancel·lació d’una imposició a termini fix d’un compte el titular del qual era el seu marit, sempre segons la Fiscalia. L’acusada va ser descoberta pels fillastres i, segons l’acusació, els va presentar factures falses de la reforma de l’habitatge (vegeu el desglossament). El cas va ser investigat pel jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida.

També s’acusa un paleta que li hauria facilitat factures falses

També està acusat un paleta que, segons la Fiscalia, va fer factures falses i inflades de la reforma de l’habitatge del matrimoni per ajudar la dona a enganyar els fillastres. “L’acusada, amb la intenció de demostrar als fills del seu marit que les esmentades disposicions de diners estaven justificades, els va entregar una sèrie de factures per un import total de 45.387 euros que havia encarregat a l’altre acusat, que les va confeccionar, de mutu acord, faltant a la veritat, en les quals figuraven treballs que no s’havien emprès a l’immoble o amb uns preus excessivament elevats”, segons assenyala l’escrit d’acusació. El valor real de les obres, segons un peritatge que es va efectuar, oscil·laria entre els 5.880 i els 6.635 euros. El paleta s’enfronta a una petició d’un any i mig de presó.

tracking