SEGRE

COMERÇ CENTRE HISTÒRIC

La concessionària del Mercat del Pla sol·licita traspassar el contracte a un altre operador

Es va adjudicar el concurs per gestionar-lo el 2013 i va impulsar un outlet de marques de roba, que va obrir el 2014 i va tancar fa dos mesos || La nova empresa vol impulsar un projecte de comerç i restauració

El Mercat del Pla està tancat des de finals de març.

El Mercat del Pla està tancat des de finals de març.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els impulsors de l’empresa concessionària de la gestió del Mercat del Pla, Jamstores, han entrat una sol·licitud al registre municipal perquè l’ajuntament els autoritzi a traspassar les accions de la societat a un altre operador, va confirmar ahir el tinent d’alcalde del Centre Històric, Fèlix Larrosa. Aquest nou operador estaria vinculat al sector del comerç i la restauració, malgrat que la Paeria no coneix encara el projecte, que ha de permetre reobrir el mercat, tancat des de finals del mes de març.

Marina Iglesias, sòcia de JamStores, va afirmar que “estan a punt de formalitzar un acord” i que esperen firmar-lo abans que acabi el mes. Tanmateix, no va voler confirmar si es traspassarà la concessió o s’optarà, com fins ara, per arrendar l’espai a un altre operador ni quin serà el nou projecte per a l’equipament. En qualsevol cas, sembla que seria una firma de Lleida, segons apunten fonts de la concessionària, que ha negociat amb mitja dotzena d’empreses per buscar sortida al projecte. Jamstores va guanyar el concurs per a la concessió del Mercat del Pla per un període de 25 anys el 2013. L’abril del 2014 va posar en marxa l’outlet de marques de moda, inicialment en format pop up, amb rotació de marques, i després amb una botiga fixa que va acabar tancant fa gairebé dos mesos perquè no tenia prou clients.

El canvi d’accions de Jamstores ha de comptar amb la conformitat de la junta de govern de la Paeria, que dependrà del projecte que presenti la firma que assumeixi la gestió, ja que el govern municipal vol assegurar-se que s’adeqüi als esforços de dinamització de la zona (vegeu el desglossament). En aquest sentit, si finalment volgués optar per un canvi d’ús de l’espai, també hauria de demanar autorització.

L’ajuntament destaca la tasca de dinamització que ha fet l’outlet “El Mercat del Pla ha estat un element de dinamització absoluta del barri. Hi ha un local que segueix actiu als baixos de l’edifici i hi ha dos operacions en marxa a l’entorn del mercat de nova implantació”, va destacar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa. A més a més, va ressaltar que al barri s’han instal·lat altres professionals com arquitectes, interioristes i restauradors de mobles, a banda de diversos bars que afavoreixen l’ambient que hi ha a la zona.

tracking