SEGRE

EDUCACIÓ INNOVACIÓ

La lletra amb música entra

El col·legi Magraners introdueix la música en l’ensenyament de totes les matèries i aconsegueix reduir l’absentisme escolar || Augmenta la motivació dels nens

Alumnes de cinquè, atenent la lectura de ‘Dràcula’ i escoltant la banda sonora de la pel·lícula.

Alumnes de cinquè, atenent la lectura de ‘Dràcula’ i escoltant la banda sonora de la pel·lícula.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aprendre a separar les síl·labes d’una paraula a ritme de percussió, relacionar les fraccions amb Pitàgores i l’escala musical o llegir una versió adaptada de Dràcula de Bram Stoker mentre s’escolta la banda sonora de la pel·lícula són algunes de les activitats amb què aprenen els alumnes del col·legi Magraners, ubicat al barri del mateix nom. I és que aquest centre educatiu ha introduït la música com a eix d’aprenentatge a totes les assignatures i a tots els cursos, des de P-3 fins a sisè de Primària. “Som un centre d’alta complexitat amb un elevat índex d’absentisme. Ja treballem per projectes, sense llibres de text, i buscàvem una cosa que motivés els alumnes a venir a classe, vam veure que era la música i d’aquí va nàixer el projecte Pentagrama”, va explicar la directora, Helena Aznar.

Va detallar que treballen a través de la música els diferents àmbits de coneixement, des de matemàtiques o anglès fins a educació física, i han constatat que des que utilitzen aquest sistema l’absentisme escolar s’ha reduït, sobretot entre els alumnes de tercer a sisè.

A través del projecte ‘Pentagrama’, finalista als premis Ensenyament del Cercle d’Economia

En aquest sentit, la directora va indicar que el curs passat van començar a desplegar el projecte Pentagrama, però que és en l’actual quan es troba en ple rendiment. “Funciona molt bé. Fem que els continguts siguin més atractius i pràctics, que aprenguin experimentant. Els nens estan molt contents, però falta més implicació de les famílies”, va remarcar, i va destacar l’esforç del claustre docent per adaptar el currículum educatiu a aquest projecte musical. Un trimestre se centren en la percussió, un altre en la veu, un altre en el folklore i un altre en els instruments. La directora va afirmar que encara no saben si aquest sistema contribuirà o no a millorar el rendiment acadèmic dels escolars però, en tot cas, “l’objectiu és que aprenguin al màxim”.

Aquest projecte del col·legi Magraners va ser un dels cinc finalistes del premi Ensenyament, que convoca la fundació del Cercle d’Economia amb l’Obra Social La Caixa.

Alumnes de cinquè, atenent la lectura de ‘Dràcula’ i escoltant la banda sonora de la pel·lícula.

Alumnes de cinquè, atenent la lectura de ‘Dràcula’ i escoltant la banda sonora de la pel·lícula.S.E.

tracking