SEGRE

URBANISME CULTURA

Urbanisme aprova el nou Morera, amb vots de PSC, Ciutadans i Crida

El ple donarà llum verda al projecte la setmana que ve, amb un pressupost de 4,8 milions || Sortirà a licitació immediatament i el termini d’obres és de 25 mesos

L’edifici de l’antiga Audiència acollirà el museu Morera.

L’edifici de l’antiga Audiència acollirà el museu Morera.HERMINIA SIRVENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió d’Urbanisme de la Paeria va donar ahir llum verda al projecte del nou Museu Morera, ara rebatejat com a Museu d’Art de Lleida en la ubicació a l’edifici de l’antiga Audiència, gràcies als vots favorables de PSC, Ciutadans i Crida i l’abstenció de PDeCAT, ERC, PP i el Comú. El projecte s’aprovarà doncs sense dificultats al ple de la setmana que ve i ja podrà sortir a licitació, amb un pressupost de 4,8 milions d’euros. El finançament està garantit, va ressaltar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, no només per l’aportació municipal, sinó també per les de la Diputació (vegeu la pàgina 12), Generalitat i els fons Feder de la UE. La Paeria encara busca suport també de l’Estat, la qual cosa permetria reduir l’aportació municipal.

El termini d’execució de les obres és de 25 mesos, la qual cosa sumada als terminis de la licitació, que en una obra d’aquesta envergadura pot durar quatre o cinc mesos, situa l’estrena de la pinacoteca a començaments del 2020, aproximadament. El cost del projecte és de 900 euros per metre quadrat i Larrosa va destacar que serà el primer edifici públic de Lleida amb qualificació energètica A. El projecte es presentarà públicament i s’exposarà als baixos de l’antiga Audiència per donar-lo a conèixer a la ciutadania. La planta baixa està pensada com una “plaça pública” amb els serveis per al visitant; les plantes 1, 2 i 3 dedicades a les sales d’exposició; la quarta al magatzem amb les reserves del museu, que seran visitables, i la cinquena tindrà la sala d’actes, una aula didàctica i una terrassa mirador.

Serà el primer edifici públic de Lleida amb qualificació energètica A, assegura la Paeria

La comissió va rebutjar, amb polèmica en la votació, una proposta de resolució de la Crida que demanava una consulta popular sobre el concurs per definir el futur Parc de les Arts a Alcalde Pujol.

En canvi, se’n va aprovar una altra del PDeCAT per millorar el manteniment de les instal·lacions esportives de Llívia.

D’altra banda, la comissió va aprovar inicialment una nova àrea de recuperació urbana entre Tallada, Boters i Veguer de Carcassona, on hi ha diversos solars que sumen més de mil metres quadrats de superfície. Serà la tercera. Així mateix, es va donar via lliure a la convocatòria d’ajuts a rehabilitació, dotada amb 150.000 euros.

Concurs d’arquitectes per a les places de l’Auditori i Panera ? La Fundació del Paisatge Urbà organitzarà entre el 6 i el 20 de maig dos tallers participatius per debatre la reforma de la plaça de l’Auditori i dos més sobre la de la Panera. A partir de les conclusions d’aquestes trobades es convocarà un concurs d’idees perquè gabinets d’arquitectes defineixin quin ha de ser el disseny d’aquests espais a partir dels condicionants fixats. Els comerciants reclamen mantenir pàrquing al costat de l’Auditori.

tracking