SEGRE

HABITATGE INICIATIVES

Nou joves impulsen un projecte pioner de masoveria urbana

Negocien amb tres propietaris d’immobles del Barri Antic una cessió d’ús a canvi de rehabilitar-los || Preveuen tenir a punt l’habitatge comunitari al setembre

Nou joves impulsen un projecte pioner de masoveria urbana

Nou joves impulsen un projecte pioner de masoveria urbanaMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nou joves rehabilitaran un edifici degradat i en desús del Centre Històric a canvi d’una cessió d’ús de l’immoble per entre cinc i set anys. És el que es coneix com a masoveria urbana, en la qual els inquilins paguen el lloguer amb la rehabilitació de l’edifici en lloc de diners. A més, en aquest projecte concret, es fomenta la vida en comunitat, ja que cada jove disposarà de la seua pròpia habitació però compartiran els espais comuns i la convivència autogestionada.

“Tenim la inquietud de conviure en comunitat. Venim del moviment escorta i amb aquesta fórmula no només recuperem un habitatge deteriorat, sinó que ens estalviem lloguers inassequibles, ja que molts de nosaltres treballem a temps parcial o estudiem”, explica Miquel M. Argilés, un dels impulsors d’aquest projecte. Preveuen estrenar-lo al setembre i, a més d’habitatge, tenen pensat ubicar un local social a la planta baixa obert a altres joves per allotjar activitats culturals o socials.

La ubicació exacta d’aquesta masoveria encara s’ha de decidir. Es troben en negociacions amb tres propietaris d’immobles del Barri Antic, un dels quals al carrer Major. En aquest sentit, està previst que en els propers dies arquitectes i tècnics facin un peritatge dels tres edificis per valorar el pressupost de les obres necessàries que caldria portar-hi a terme. “En funció de la valoració, escollirem el que se cenyeixi més a les nostres necessitats, tenint en compte també el temps de cessió d’ús”, detalla Argilés. Val a destacar que les estructures dels tres edificis estan en bones condicions i tenen tres plantes, per la qual cosa a la primera planta ubicarien els espais comunitaris com la cuina, el menjador o els banys i a les dos plantes superiors, les habitacions individuals. Plantegen organitzar jornades d’inauguració un cop estiguin instal·lats.

El projecte s’acull sota el paraigua de la cooperativa Sostre Cívic de Barcelona, que impulsa diferents iniciatives d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús.

tracking