SEGRE

Instal·len de nou l'estàtua de Manolo Calpe als Camps Elisis

Tècnics instal·len de nou l'estàtua de Manolo Calpe als Camps Elisis

Instal·len de nou l'estàtua de Manolo Calpe als Camps ElisisAlbert Guerrero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Miguel Ángel González ha treballat des de principis de mes en la restauració de l’estàtua que ell mateix va crear en homenatge a Manolo Calpe, després que l'1 de maig aparegués a terra i separada per la part dels peus. L’artista ha complert amb el seu compromís i, després de moltes hores de feina al taller, Lleida pot tornar a lluir la imatge del fundador de l'Aplec del Caragol a les portes de la celebració de l’esdeveniment.

González ha obert l’escultura i ha introduït columnes a l’interior de totes dues cames perquè sigui més resistent als cops. Ara caldria molta força per tornar-la a trencar. A banda dels desperfectes, l’escultura de ferro necessita periòdicament un manteniment. Per això ha aprofitat l'ocasió per a solucionar l'erosió produïda pel pas dels anys, amb capes de diverses pintures que impediran que el metall es faci malbé.

La restauració s’ha aprofitat per millorar alguns errors que es van cometre a l'inici, fruit de les presses. Per exemple, s’han tapat les butxaques amb acer perquè no entri l'aigua, i s’han ancorat els turmells amb un material més fort que no s'oxida.

Un cop restaurada l’escultura, els tècnics municipals l’han traslladat aquest dimarts al matí al seu lloc d'origen, als Camps Elisis. I des d'aquest migdia torna a estar a punt per gaudir de l'Aplec del Caragol, que se celebra just aquest cap de setmana.

tracking